Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fajta retket ültessek...

Milyen fajta retket ültessek tavasszal és mikor?

Figyelt kérdés
Hónapos retekre gondolk.Miért kérdezem?Pl óriás vaj fajtát szoktam legelősször Ha koránn ültetem nemnő meg,ha később mind kimagzik fás lessz a termés.Északon lakom.nógrádban mert ez is fontos az idő miatt.
2012. febr. 27. 07:29
 1/1 anonim ***** válasza:

A retket locsolni kell, legalább hetente egyszer, akkor gyorsabban nő és lassabban fásodik. A tenyészidő végén minden fajta magvasodik. A magvasodást segíti a kevés fény, -sűrű.

Azt javasolnám, hogy amikor már a nagyobb egyedei alkalmasak a fogyasztásra, kezd el ritkítva szedni. Ha nagyon sűrű akkor már előbb ritkítsd meg. Figyelmedbe ajánlanám a "Mikepércsi" Jánosnapi" "Japán" retek fajtákat, nekem ezek váltak be. Hosszabb tenyészidejűek, nagyobb termésűek és ízletesek. / Még valami: lehetőleg "szűz" napon vesd el./

[link]

2012. márc. 1. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!