Letört az orchideám kisebb ága, elhal az az ág, vagy rendbejön?
Van egy miniorchideám, és a fővirágszárból nőtt ki mégegy virágszár.
Még kicsi az a virágszár, és sajnos ma, ahogy motoztam az asztalon, felborítottam a cserepet, és az eltört, de nem esett le róla, csak csüngött szegényke.
Óvatosan gyenge fonallal visszahúztam a helyére úgy, hogy úgy nézett ki, mint újkorában.
Helyrejöhet még? Összeforrhat ugyanolyanra, mint azelőtt?
Szegény virágomat úgy szeretem, nem akarom, hogy leszáradjon az a kis szárrész.
Előző vagyok:
Esetleg ha van sebkezelő géled azzal lehet hogy történne valami... De ez csak találgatás.
Egyszer az egyik orchidearol nekem is letort a szàr, én is visszaceluxoltam, és igy fejlodott egy darabig, ki is viragzott. Viszont aztan elkezdett rothadni a cellux alatt, és végulis az egész szàr elrohadt (addigra mar elviragzott, szoval hosszabb ideig tartott a dolog). Akkor levagtam a rothado szàrat a tovénél, nehogy elvigye az egész novényt.
Ha damillal vagy eros cérnaval rogzited a szàrat, talan nem kezd el rohadni, mert az alatt szellozik. De ha leszarad, az sem baj, mert kihajthat a csonka szàr is oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!