MTD Láncfűrész beállítás?
Van egy MTD benzines láncfűrészem de nem tudom beindítani
valószínűleg az üresjárat T szelep nincs beállítva megfelelően
Valaki meg tudná mondani hogy hogyan kell pontosan beállítani a porlasztót?
Sajnos elég hideg van kint és a gépet lehetetlen beindítani gyújtás van de a motor nem indul
azért vettem lejjebb a fordulatszámot mert a gép még üresjáraton is hajtotta a láncot de sajnos most egyáltalán nem indul
Egyébként nem túl nehéz beállítani, de az első válaszoló kicsit tévedett mindkét csavar üzemanyagot állít az L-jelű az alapjárathoz a H-jelű pedig a magas fordulathoz állítja a benzint. Itt egy idézet tőlem amit egy másik fórumba írtam a karburátor beállításáról: A T jelű csavar a pillangó szelepet támassza ez gondolom tiszta sor ha befele tekered emelkedik az alapjárat. Az L jelű csavar az alapjárathoz adja a benzint, beállítása a következő addig csavargatod ki és be amíg eléred a legmagasabb alapjáratot és onnan vissza egy negyed fordulat a csavaron ekkor valamennyire visszaesik az alapjárat akkor jó. A H jelű csavar is benzint állít, de a magas fordulathoz (hi, Low)
beállítása hasonló az alapjárati csavarhoz a különbség annyi, hogy közben pörgetni kell a gépet teljes gázon, és a maximum fordulatot figyeld. Akkor jó ha utána alapjáratról hirtelen gázadáskor gondolkodás, hörgés és megtorpanás nélkül azonnal kipörög és terhelés alatt sem lassul meg jelentősen.
Az,hogy egyáltalán elinduljon neked kell egy körülbelüli beállítás.Ami szinte minden gépnél úgy ahogy bevált a következő: H-L csavarokat tekerd be ütközésig
majd H-csavar 1 egész és egy negyed ford L csavar 1 egész és egy három negyed ford. T-csavart addig még kicsit megmozdítja a gáz szerkezetet.Elvileg így be kell induljon de természetesen ezzel még nem biztos ,hogy jól is fog vágni finom behangolás szükséges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!