Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet ez a noveny, diszbokor?

Mi lehet ez a noveny, diszbokor?

Figyelt kérdés

Szine ezust, kis bokor szeru, nagyon puha es selymes barsony tapintasu apro hosszukas levelekkel, a tetejen csillag alagzatba formalodnak az agok vegein a levelek,kb 25cm magasra nol meg szep kor alakura, apro picike sarga viragjai vannak osszel.

Par eve vasaroltam, most uj helyre koltoztunk es szeretnek ismet ilyet vasarolni, de sajnos a viraguzletben, ahol vettem, sem tudtak megmondani milyen noveny ez.

Koszike a segitseget

Szep napot, Zsuzsa.

2012. jan. 22. 15:31
 1/8 Kerria ***** válasza:

Leírásod alapján én erre gondoltam: EZÜSTÖS PIMPÓ (Potentilla)

[link]

Ha van esetleg képed róla, akkor könnyebben tudnék gondolkodni, mert így a leírás alapján több növényre is ráillik a leírás

2012. jan. 22. 17:33
 2/8 A kérdező kommentje:

Az sajna nem az...olyn szinu mint a hamvaska es a viragok csak olyan nagyon pici pontok az agak vegein a csillagban. Az egesz noveny kupolat alkot.

Azert koszike az igyekezetet:-)

2012. jan. 22. 18:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Véletlen nem a nyuszifülre gondolsz? Stachys byzantina .

Leírásod alapján Én rá gondoltam :)

[link]

2012. jan. 23. 01:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem az, a nyuszifulnek vastag hosszukas levelei vannak.
2012. jan. 23. 08:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Ezeken a kepeken lathato az a noveny. [link]

Koszike a segitseget, Zsuzsa

2012. jan. 24. 10:14
 6/8 anonim ***** válasza:

A kép alapján nem egyértelmű, de talán Cipruska (Santolina).

[link]

2012. jan. 25. 16:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Sajnos ez sem az, mivel 60 cm magasra is megnol a cipruska, de nagyon szep noveny, ilyet is biztos fogok ultetni, koszonom szepen.
2012. jan. 25. 17:19
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok mindenki, segitettek nekem megtudni a noveny nevet egy a viragokkal foglalkozo ujsag kiadoi...a keresett disznoveny neve "Artemisia schmidtiana Nana"

[link]

2012. febr. 2. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!