Mi lehet ez a noveny, diszbokor?
Szine ezust, kis bokor szeru, nagyon puha es selymes barsony tapintasu apro hosszukas levelekkel, a tetejen csillag alagzatba formalodnak az agok vegein a levelek,kb 25cm magasra nol meg szep kor alakura, apro picike sarga viragjai vannak osszel.
Par eve vasaroltam, most uj helyre koltoztunk es szeretnek ismet ilyet vasarolni, de sajnos a viraguzletben, ahol vettem, sem tudtak megmondani milyen noveny ez.
Koszike a segitseget
Szep napot, Zsuzsa.
Leírásod alapján én erre gondoltam: EZÜSTÖS PIMPÓ (Potentilla)
Ha van esetleg képed róla, akkor könnyebben tudnék gondolkodni, mert így a leírás alapján több növényre is ráillik a leírás
Az sajna nem az...olyn szinu mint a hamvaska es a viragok csak olyan nagyon pici pontok az agak vegein a csillagban. Az egesz noveny kupolat alkot.
Azert koszike az igyekezetet:-)
Ezeken a kepeken lathato az a noveny. [link]
Koszike a segitseget, Zsuzsa
A kép alapján nem egyértelmű, de talán Cipruska (Santolina).
Sziasztok mindenki, segitettek nekem megtudni a noveny nevet egy a viragokkal foglalkozo ujsag kiadoi...a keresett disznoveny neve "Artemisia schmidtiana Nana"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!