Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az aloe vera minősége mindenho...

Az aloe vera minősége mindenhol egyforma?

Figyelt kérdés

A nedvét szeretném felhasználni bőrápolási célokra.

Ugye lehet kapni nagyáruházakban ~1000 forintért, és láttam kertészeti katalógusban 2000-ért. Lehet köztük minőségbeli különbség? Hogy a drágább nedve jobban hatna a problémáimra?

2012. jan. 21. 15:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Inkább a növény állapotától függ, ami meg rajtad múlik.
2012. jan. 21. 15:23
 2/4 Kerria ***** válasza:

Különböző típusai vannak, de mindegyik tartalmazza azt a nedvet, ami kiválóan alkalmas égésekre, bőr problémákra, vagy egyszerűbb kozmetikai célra.

Ahogy az előttem író is megjegyezte, nem mindegy hogyan tartod, ápolod. Ha az előírásnak megfelelően akkor a belőle nyert nedv is kedvezőbb.

Sokszor a nagyáruházakban azért olcsóbb, mert tömegesen vásárolja fel,viszont nem megfelelően tartja... ha sikerül akkor megvenned, amikor ők is beszerezték (tehát nem több hetes tárolás után), akkor nagyjából ugyanazt a növényt tudod megvenni.

A kertészet kisebb mennyiségben vásárolja meg, szakértelemmel ápolja, így jobb állapotú növényt vehetsz meg.

2012. jan. 22. 14:47
 3/4 anonim válasza:
én a Spar-ban vettem 800 ft-ért de a levél végei letörtek elszáradtak és én tápoldatoztam de az is ottan körül van mint 1 egészségest megveszel
2012. jan. 24. 19:44
 4/4 anonim válasza:

Ez ugyanolyan, mint a paradicsom.

Nézz meg egy tuskós paradicsomot és egy "házit".

A tuskós szebb, de az íze rosszabb. Arról már nem is beszélve, hogy teljesen másképp romlik meg és hamarabb, mint a "házi".

Az Aloenál is ez a helyzet. Ahogy írták nem mindegy, hogy milyen fajta és milyen körülmények között van termesztve.

Ami a legjobb az az Aloe Barbadensis Miller.

2012. márc. 9. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!