Mitől van hogy az aloeverám barnul?
majdnem azt írtam hogy lejárt a szavatossága, de látom növényről van szó, és nem krémről :D
szerintem nem esik jól neki a környezet maiben van, lehet túl kevés fényt kap, vagy száraz neki a levegő?
esetleg valami tápanyagdúsabb földre van szüksége
fényel biztos nincs gond mert ablakban van a föld az lehet,milyen időközönként amúgy locsolni őket?
ja és köszi a válaszodat:)
Nekem akkor volt barna amikor:
megfagyott, hideget kapott
túl lett öntözve
napon volt.
Félárnyékos helyre kell tenni, mert sok benne a nedvesség a nap nem tesz jót a legtöbb fajtának. Nem tudom ami nekem van az olyan zselés levelű nem az a kemény neki azért nem jó a napfény.
Locsolni se szabad sokat, mert bebarnul és elrohad.
Illetve még ilyenkor néha hidegebb napok vannak lehet huzatot kapott.
Ha ez a 3 dolog nem áll fent akkor vedd ki a cserépből és nézd meg nincs-e az alján valami kukac vagy bogár ami rágcsálja.
Ha permetezted valamivel akkor azt hagyd abba, vagy ha kapott tápoldatot azt is szüneteltesd kicsit.
Meg kell találni az arany középutat, és akkor már semmi gond nincs vele gyorsan szépen megnő hatalmasra :)
(az első válaszoló vicces volt, hogy lejárt a szavatossága, köszi, megcsináltad a napomat! :))
lehet az a baj akkor hogy erős napfényen van:(
mert oda eléggé odatűz a nap,de át is teszem akkor
nagyon köszi neked is:)
ja és igen a zselés levelű az
Akkor kb. 1 hétre tedd át árnyékosabb helyre.
Nekem sosem volt tűző napon, fényt kapott, de nap sosem sütött rá, mert egyből megbarnult a levele.
Lehet, hogy nem helyes amit írtam de nekem évekig volt rengeteg aloe verám és mind gyönyörű volt és nem győztem őket átültetni és mindenki kért tőlem :) egy icipicivel indult az egész, amit ajándékba kaptam.
Most is van és semmi baja, még télen is szép volt és szépen nőtt.
köszi:)
akkor valószínű hogy te jobban tudod mint én,megfogadom a tanácsodat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!