Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van egy benti virágom, és nem...

Van egy benti virágom, és nem tudom hogy mi van vele. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
nem tudom mi lehet a neve, olyan mint egy pálma fa, fás szára van, és feljebb ágazik el, sok hosszú vékony zöld levele van, virága nincs. rendesen öntözve van, és mindig barna elhalt leveleket szedek le róla. naponta kb 2-őt. csoda h még van levele. imádom ezt a virágot, nem akarom hogy kihaljon. lehet, hogy kevés benne a föld? az miatt lehet vmi baja?
2011. nov. 24. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
kép? mikor ültetted át utoljára?
2011. nov. 24. 20:20
 2/7 A kérdező kommentje:
már elég régen. kb 4 éve ugyan abban a kaspóban van. majd holnap csinálok róla képet, most már nem :)
2011. nov. 24. 21:00
 3/7 anonim ***** válasza:
így látatlanban, egy átültetés mindenképpen kellene
2011. nov. 24. 22:48
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ilyen?Nekem is van,eddig kétszer ültettem át(kb.6 éve van meg),és legalább kéthetente tápoldatozom.DNy-i fekvésű ablaknál van(nem közvetlenül az ablakban,de elég sok fény éri).

Ezen a linken találsz hasznos tanácsokat.Hátha segít,de egy átültetés szerintem is kellene.

2011. nov. 25. 07:17
 5/7 A kérdező kommentje:

dracéna : [link] a végén csak meglett a neve :)

különben az átültetésen azt értitek, hogy kell neki egy nagyobb cserép? amúgy tápszerezni nem szeretném, mert nem akarok "mű" virágot. amúgy az én ablakom északi oldalú, de nem kap kevés fényt, az nem lehet a baja. a meleg miatt lehet esetleg? bár az én szobám amúgy sem melegebb mint a másik. nem tudom mi lehet a baja :( pedig olyan szép virág.

2011. nov. 25. 13:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

muszáj tápszerezni, mert honnan vesz tápanyagot??? a 4 éves földből?

az átültetés nagyobb cserepet is jelent, mivel a gyökerek is nőttek időközben

2011. nov. 25. 14:12
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi
2011. dec. 1. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!