Amikor elszárad a törperózsán egy virág, leszedem. De utána szárad tovább lefelé a szára, és már az arról a szárról elágazó bimbók is haldokolnak! Miért van ez? Mit csinálok rosszul? Amik elkezdtek nyílni bimbók, azok se nyílnak olyan ütemben tovább.
Hát akkor ennyi amit "tehettünk" érte. Drukkolok!
Ui: Anyukám beszélni is szokott a növényeinek....,de jól vannak. (Anyukám is.)
Először is a legjobb, amit tehetnél, hogy kiülteted. Írtad, hogy ezt nem tudod...
Akkor sajna rossz hírem van: kicsi a cserép, szép lassan leszárad a virágja, az összes, majd elsárgulnak a levelei és kész vége.
Ültesd át most, nem számít, ha virágos, mert abban a pici cserépben úgysem tud eljutni a kivirágzásig. Jó nagy cserepet vegyél neki, tényleg nagyot!!
Sajnos ezek törperózsák és nem szobai/cserepes növények, tehát kertbe valók.
Tudom, tudom.:( De van akinél mégis évekig bírja.:( A héten akkor átültetjük nagyobb és rendes cserépbe azt hiszem, hátha...
2.válaszoló: hehe:) A növények megérzik a szeretetet!:)
Nálam már majd 1 hónapja kinn vannak a párkányon a rózsáim. A szobában csak akkor hagyom amikor nagyon muszáj, azért a rózsa relatíve jó fagytűrő, egy éjszakai fagyot főleg most májusban már simán ki kell bírnia.
Nálam is a szobában csak kókadozott az a törperózsa amit nőnapra kaptam idén, azután is hogy átültettem szépen. Aztán kiraktam az ablakpárkányra (kivülre) és azóta már duplájára nőtt.
Igen, általában még aznap hogy megkapom, vagy 1-2 napon belül át szoktam ültetni minden cserepes növényt. Úgy tapasztaltam hogy azért az sokat segít neki a fejlődésben/túlélésben
(Azért mégiscsak egy tökéletes klímából - üvegházból - kerül hozzám a nem annyira tökéletesbe... jó az ha nagyobb cserépbe kerül át)
Megfogadtam a tanácsot, pár nappal később át is került egy nagyobb, rendes (nem műanyag) cserépbe. Úgy látszott nagyon tetszik neki, erőre kapott. Ami még megmaradt virág, szebb lett, a lekonyult bimbó kihúzta magát és kinyílt. Nagyon örültem! (Most ugye kint van a párkányon.)
Erre tegnap megláttam, hogy sárgulnak a levelei... Pf. De mára már nagyon magasan is! Este száraz volt a földje, pedig előtte nap is locsoltam, úgyhogy most már nagyon vigyázok. Ettől sárgul? Vagy mitől? Volt már, hogy lehullatta az összes levelét, hiába locsoltam...:( Tetveket vagy ilyesmit nem látok rajta. Lehet ez ellen tenni valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!