Miért száradnak egyes gallyacskái a fenyőfának?
Magas a fa nagyon, és azt látom, hogy az aljától a tetejéig (már a friss ágakon is) kis csomókban szárazak a tűlevelek.
Szerintem a korábbi években nem volt még ilyen. Vagy csak én nem figyeltem fel rá?!
Tehát természetes folyamat ez örökzöldnél..., vagy kifog száradni és ezek lennének az első jelei???
Biztos, hogy kap eleg vizet? Tudom, nem szokas locsolni nagy fakat, de ha egyszer keves neki a viz?
(nem vagyok szakerto, de az en famat locsolni kell hogy szep legyen, kb havonta 1-2x kap egy vodornyi extra vizet)
Vizet? Hát soha nem locsoltuk ezt a fát direkt módon. De az idei év nem volt extrém száraz, nem hinném, hogy ez a baj.
Levélhullatás? Nos igen, tudom, hogy cserélik a levelet. Viszont gondolom nem ilyen módon, ahogy a mi fánk kinéz. Teljes gallyak vannak elbarnulva és nemcsak alul, hanem a fa összes magasságában.
Valakinek száradt már ki fenyőfája közületek? Szóval...
Vagy hittétek már azt, hogy kiszárad a fa, de mégsem tette, hanem maradtak azért zöld ágai és új hajtásai...?
:-(
És itt sem találtad meg a választ? [link]
Ha nem, akkor itt kérdezd meg:
Ne tévesszen meg, hogy látszólag régen írt a honlapra - ha írsz neki egy levelet, tuti válaszol, és olyan tudással és szakértelemmel mondja meg távolból is, hogy mit csinálj, hogy az félelmetes. Nekem nagyon sokat segített már, annak ellenére, hogy sohasem találkoztunk, és nagy valószinőséggel soha nem is fogunk - és mégis, szívvel-szakértelemmel-szeretettel segített. És még valami róla: amit ír, és ahogyan ír, süt belőle a növények iránti szeretet. Igazi KERTEMBER!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!