Rothadó növényt meg lehet valahogy menteni?
Figyelt kérdés
A tövénél elkezdett megpuhulni, valszeg túllocsoltam.
Menthető esetleg levéldugványozással vagy kuka? Egy pici sivatagi rózsáról van szó amúgy.
2011. okt. 4. 14:09
1/5 A kérdező kommentje:
olvastam olyat is, hogy vki félbe vágta a növényt, a sebet beszórta faszénporral, majd két hét múlva száraz tőzegbe ültette, cseppenként locsolta, melegben tartotta és újra gyökerezett
2011. okt. 4. 14:21
2/5 anonim válasza:
Szerintem ha rohad a tövénél az már meghalt. Igazad van túl locsoltad.
3/5 anonim válasza:
Mi az a sivatagi rózsa? Adenium?
A rothadt részt levágod, aztán addig haladsz felfelé a vágással, ameddig egészségesnek nem látod, nincs benne fekete pont, stb.
Lefekteted az asztalra egy hétre, utána a méretéhez illő (nem túl nagy) cserépbe ülteted sóderes földbe, és nem öntözöd túl.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, adenium.
De ha levágom és az asztalra teszem, az mit jelent pontosan?
Hűvös helyre, nem is kell betekerjem a végét semmivel, nem fog kiszáradni?
Illetve mennyi idő alatt ereszt gyökeret? Ha van már gyökere nem kell átültetni?
Bocsi ez tlkp. az elős növényem.
2011. okt. 5. 22:06
5/5 A kérdező kommentje:
jav. első
2011. okt. 5. 22:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!