Mikor érik meg a sütőtököm?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Besárgul? Az milyen sütőtök? Nekem a sütőtök az a nagy kerek, ami kívül ilyen szürkés. Olyanunk volt régen rengeteg. 20 kiló fölöttiekre is megnőttek és nagyon finomak voltak. Erre azt szokták mondani, hogy akkor jó, ha már megcsípte a dér. Azaz lassan, talán pár hét múlva már teljesen jó lesz.
Az a másik, amit újabban árulnak, az a "sonkatök", aminek ilyen hosszúkás alakja van, arról nincs tapasztalatom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
a körtetök,sonkatök, a hokkaidó azokat nem kell,nem szabad érlelni, lehet enni ahogy megveszed. (mindegy milyen a színe)ha sokat vársz megrohad.
A klasszikus sütőtököt is lehet enni lassan
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én ezt termesztem már évek óta: [link]
(nálunk tamburatök néven fut)
Már leszedtem őket, bár néhánynak még kicsit zöld egyik fele. Ilyenkor azt csinálom, hogy nap közben kiteszem őket a napsütésre, éjszakára meg zárt helyre teszem őket, hogy ne fázzanak meg.
Sokáig eláll télen, csak egy jó, nem túl hideg, száraz helyre van szüksége.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tökfőzeléket sütőtökből?! Én erről még nem hallottam. Mi csak a rendes főző tökből szoktunk főzeléket csinálni kaporral.
08:16, nem ugyan ezt írtam én is?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Tökfőzeléket sütőtökből?! Én erről még nem hallottam."
Mi se :) Csak hát volt egy éretlen (épp csak egy ici-picit édes) tökünk, és megpróbáltuk. Bevált, finom lett a tökfőzelék. Mondjuk érdekes színe lett, mert a tök húsa már kezdett besárgulni, csak ízetlen volt még.
Köszönöm a válaszokat! Akkor az enyém "sonkatök", pont így néz ki ahogy a képen. Igaz több félét is vetettem, magról is, az is kezd sárgulni már. Szóval érdemes nemsokára leszedni? Akkor egy pár napot várok még, és "szüretelek" :)
Még egyszer köszi az infókat! Szép napot mindenkinek!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Felesleges elkapkodni a szedést, mert nem lesz elálló.
A tövén semmi baja nem lesz, -2-3 fokot kibír. Mi akkor szoktuk szedni a végét, amikor elfagy a levele az első talajmenti fagyokban. Még a zöldek is beérnek leszedés után, de nem lesznek túl édesek.
A sárgákat le lehet szedni már éppen, de csak ha van hideg, száraz tárolóhelyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!