Mikor vágjam le a diófánk ágát?
Hasonló volt a helyzet nálunk is. Csak nálunk már az is félő volt, hogy a követező viharban az egész fa kidől. Így nyáron, kb két hónapja nekiestem a láncfűrésszel. Jól megnyestem. Kb a fa negyedét-harmadát levágtam. Semmi baja nem lett tőle a mai napig sem. És semmilyen trutyi nem folyt belőle.
Persze ez nem az optimális időpont volt, tudom.
Ha van időd kivárni, szerintem kb egy hónap múlva, mikor már leestek róla a levelek, nyugodtan megvághatod.
Egyik válasz sem iagzi. A diófa ágát a "két asszony között" szabad levágni,hogy ne sérüljön a fa. Vagyis aug.15 és szept.8 között.
Lehet,hogy nem lesz semmi baja,ha máskor vágod le,de nem biztos. De tavasszal már semmiképpen ne vágd.
"Egyik válasz sem iagzi."
Oké, akkor nyilván hazudok. Mert a diófák annyira intelligens lények, hogy olyan pontosan nyilvántartják a naptárat, hogy ha augusztus 14-én 23:59-kor vágod le akkor kiszárad, egy perccel később akkor már nem. És másodpercre pontosan csak abban a három hétben lehet levágni, különben reklamál, hogy már elmúlt szeptember akárhányadika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!