Milyen márkájú fűnyírót vegyek? Melyik jobb a motoros fűnyíró, vagy az önjáró motoros fűnyíró?
Én önjáró benzinmotoros gépet használok.
Volt elektromos is, az csendes, keveset fogyaszt, könnyű, jóval kisebb, mint a benzines, ezért könnyebb vele manőverezni a bokrok és fák között. Hátránya, hogy tolni kell, és közben még figyelni a hosszabbítót, hogy el ne vágjam.
A benzines jóval nehezebb, ezért a tologatós változat akkor jó, ha teljesen sík a terület. Az önjáró se megy el mindenütt, de jóval könnyebb feltolni pl. a domboldalon. A benzines hátránya, hogy hangos, karbantartás igényes, figyelni kell az olajszintet, gyakran tisztítani a légszűrőt, mert különben tönkre megy. Viszont a madaras áruházlánc szórólapján most láttam már 40000 ft-ért is. Bár az ár nem mindig áll egyenes arányban a minőséggel, de az igazán jók tényleg 100 e ft körül járnak. Nekem egy Brigg's motoros van még osztrák lomiból, megvan talán 10 éves is, de még mindig egy rántásra indul.
Köszönöm a válaszodat! Akkor valóban érdemesebb megvenni egy drágább önjárót. De ha van valakinek más tapasztalat kérem írja le!
Eddig boss elektromos fűnyírónk volt, de férjem már megbánta, hogy megvette, mert elég beankétezni az udvart, mikor vágjuk! És macera állandóan a kis tartályát borítgatni! Szóval most le szeretné cserélni egy jobbra. Sokat kell lavírozni a tuják között, de legalább ott sík a talaj...
A kert méretétől függ, hogy melyiket használd.
Ha nagy a nyírandó felület érdemesebb az önjáró, mert sokkal gyorsabban le lehet vele nyírni a füvet. (Focipálya méret.) De ha mint írod, hogy a tuják alatt is nyírod akkor sajnos marad a kézi, mert a nagy gép nem tud bejutni alájuk. (Lehet két gépet is használni. Damilos kézi is jó, de akkor még külön össze kell gyüjteni a levágott füvet.)
Ha már meg lett említve a damilos gép:
Én úgy szoktam csinálni, hogy először a sarkokban, szegélyek mellett, fák körül lenyírom a damilossal, és csak utána esek neki az önjáróval! Így nem kell söprögetni, mert a fűnyíró összeszedi.
-első voltam-
Köszönöm szépen! akkor úgy néz ki eddig, hogy íz önjáró az amelyik jobban megéri. Köszönöm a válaszaitokat! Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
Üdv: Kócos Barby
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!