Kezdőoldal » Otthon » Kert » Futómuskátlit milyen földbe...

Futómuskátlit milyen földbe ültessem?

Figyelt kérdés
Tudom, van kimondottan muskátliföld, de az miért jobb, mint az általános virágföld? Nekem igazából a legolcsóbb de jó megoldást kellene megtaláljam...
2009. ápr. 17. 17:10
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

Azért jobb a spéci földek összetétele, mert a növény számára fontos elemekben gazdagabb, valamint pontosan megfelel a Ph-ja a növény igényeinek. Én általános, olcsó földet nem szeretk venni, mert már pórul jártam néhányszor velük a benne lapuló gombák, stb miatt tönkrementek a növényeim.

A jó minőségen belül és a muskátlinak való kémhatáson belül válaszd a legolcsóbb földet, keverhetsz hozzá spéci muskátliföldet- így nem kell olyan sok. Amit még tehetsz:

Tojáshéj összetörve meszesíti a talajt, a tőzeg hozzákeverése savasítja pl. Ilyesféle praktikákat javaslok.:)

2009. ápr. 17. 17:26
 2/5 anonim ***** válasza:
egyszerűen ált-os virágföld 590 az 50 literes most úton útfélen akciózva van( GYőr) és szépen muskátlitáppal kell öntözni az ültetést követő második héttől. ennyi, és omlik a sok virág.
2009. ápr. 17. 17:31
 3/5 anonim ***** válasza:

a balkon földek nem csak összetételükben jobb a növénynek hanem víztartóbbak is. èrezhetöen jobban tartja a vizet, pl egy melegebb nap után nem kopp száraz a föld. ès ahogy írták minden növény más ph értékü földet szeret. Viszont az álltalános jó a muskátlinak is, de a viztartósága miatt nem ajánlom.

èn tavaly vettem egy nevesincs földet, mert jó lesz az alapon, aztán tele volt még egész fadarabokkal, szinte csak kompószt volt. kaka volt. Idén óriási balkonládákat kaptam és csak is jóminöségü balkon földet veszek. Viszont jövöre majd csak max egy zsákkal veszek és össze keverem a régivel.

2009. ápr. 17. 18:01
 4/5 anonim válasza:
nedvesbe :)
2009. nov. 12. 00:30
 5/5 anonim ***** válasza:
A muskátli föld több rostos anyagot tartalmaz (fehér tőzeg), meg több benne a tápanyag, mivel a növénynek nem csak meg kell nőnie, de virágot is kell hajtania.
2013. szept. 25. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!