Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor kell ültetni a hortenziá...

Mikor kell ültetni a hortenziát, és hogyan?

Figyelt kérdés
Igazából nem tudom jól írtam-e, hogy "ültetni"!Nem tudom hogy lehet ezt a növényt szaporítani, és milyen részéből, esetleg vásárolhatok-e palántát valahol!És mindezt mikor kell megtennem!Nagyon nem értek hozzá, de nagyon szeretnék egyet a kertemben!Remélem valaki tud nekem segíteni, és kioktat hortenzia ügyben!Egy honlap is megfelelne nekem, de eddig amit találtam csak szakembereknek íródott!!!Előre is köszönöm a válaszokat!:)
2009. ápr. 16. 20:50
 1/2 anonim ***** válasza:
A hortenziát (a könyv szerint) zölddugványozással lehet szaporítani a puha állományú hajtáscsúcs levágásával májusban, ezt mondjuk nedves homokban vagy földben lehet próbálni legyökereztetni, azt nem tudom, mennyire szeret megeredni... De ha nem annyira probléma a nagyobb költség, sokkal érdemesebb kész edényes növényt venni, ami már alapból mondjuk 60 cm magas szinte bármelyik árudában van sztem, ősszel, tavasszal ültethető (az enyémet nyáron ültettem el, szóval akár most is nyugodtan...:P). A nagyon meszes talajt nem szereti, olyan szép kék pedig csak kifejezetten savanyú talajban lesz a virága. Egyébként egy árudában sztem mindenről szívesen felvilágosítanak, ami érdekel!:)
2009. ápr. 16. 23:23
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!Akkor még nem vagyok elkésve!:)Sajnos kisvárosban lakom, és eddig a virágárusoknál nem találkoztam hortenziával, de most majd körülnézek!Lehet hogy elmegyek egy nagyobb kertészeti áruházba!Még egyszer köszi!

Nagyon tetszik, hogy így segítenek itt az emberek, és nem is kell rá sokat várni!:)

2009. ápr. 17. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!