Hol kaphatok dohány növényt?
Attól függ milyen célra?
Díszítésre, vagy felhasználásra?
Díszdohány magot bármelyik gazdaboltban kapsz (olyat keress, amelyik a Rédei kertimagot forgalmaz, nekik biztosan tudom, hogy van.) Állítólag a virágjának meglehetősen intenzív illata van.
Mivel ez kúszó növény nem tudok róla, hogy árulnák cserepesen. Az idei évet tekintve pedig a vetéssel meg már elkéstél.:(
Ha, mint élvezeti cikk-ként szeretnéd felhasználni, akkor viszont nincs ötletem, de a díszdohány persze erre a célra nem alkalmas.
Most jut eszembe, hogy van egy másik növény, a selyemkóró, amit itthon népiesen vad dohánynak hívnak.
Ha erre gondolsz [link] akkor valamelyik nap kinézhetek a Tisza partra, hogy megvannak-e még azok a tövek, amiket pár éve láttam és ha gondolod küldhetek róla majd magot ha vannak vagy lesznek.
Viszont ha ezt keresed, akkor jól gondold meg be akarod-e telepíteni a kertedbe, mert igen agresszíven terjeszkedő növény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!