Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lehetséges e a kakaópálma...

Lehetséges e a kakaópálma hajtását gyökereztetni? Hogyan?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 2. 10:46
 1/3 anonim válasza:

szia.

nem tudom, nézed-e még az oldalt, vagy tudod- e már a választ a kérdésedre.

*

dugványozással lehet a kakót szaporítani, erre a csúcsi rész felső 15-20 centis hajtása a legmegfelelőbb.

A rajta lévő alsó leveleket (3—4-et) távolítsd el, a felsők le4véllemezét vágd el félbe. Az alsó két-három ízt dugd homokba, és fedd le üveggel a páratartalom megtartása miatt. néha szellőztesd, h ne penészedjen be, és árnyékold, ne tűző napra tedd.

lehet szaporítani magról is - ha az anyanövényed már terem, akkor megoldható. de a magoncok általában nem lesznek olyan erős, szép növények, mint a dugványból fejlődöttek.

2010. júl. 30. 23:20
 2/3 zozi88 válasza:
Igen, lehet. Nekem "anyu" egy ikeás, nem fonottszárú növény. Vízben gyökereztettem, nagyon sok idő volt. A levágott ág heyén nem ágazott el, úgyhogy olyan helyről kell levégni egy viszonylag erősebb ágat, ahol kevésbé látszik. A csemetéje már rég külön van, már földben, és lassan "fásodik" a szára. Kis tuninggal biztosan gyorsabban gyökerezik és erősebb lesz.
2012. máj. 26. 15:32
 3/3 anonim válasza:

zozi88

amiről te beszélsz az a vadkakaó (Pachira aquatica), a kakaónak (Theobroma cacao) nem csavarják a szárát, nem is ikeás tucatáru, bár lehet, hogy a kérdező se tudja milyen növénye is van :D

2020. szept. 8. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!