Kerti medence, kisgyerekek fürdenek benne. Kérdéseim lennének a tisztítással kapcsolatban?
1,Ha kiveszem az úszó adagolót amiben a klórtabletta van, azonnal használhatják?
2,Algaölő után mennyivel lehet belemenni???
3,És hol tudok venni olyan mérőt ami méri a ph-t és a klórt?
4,Ph Mínus használata után másnap reggel fürödhetnek benne??
És ti hogy csináljátok a tisztítást, fertőtlenítést? milyen gyakorisággal, milyen mennyiségben? 3 köbméteres a medence.
Nem kötözködni akarok, de strandra sem szoktak menni a gyerekeid? Mert annyira ügyelsz,hogy ph meg minden, de ha tudnád mit raknak a strandi medencékbe....
Nekünk benne van klórtabletta. Ki sem merném venni!:)) Algaölőt hetente egyszer vagy kétszer öntünk bele kb. 2 dl, melegtől függően, és heti egyszer porszívózzuk!
16 köbméteres a medencénk egyébként. Én babát várok, lassan két hónapja fürdök benne, semmi bajom nincs, de barátnőm 8 hónapos kislánya is elég sokat volt már benne, neki sem. Pedig nem nézünk ph-t, csak beleöntjük,amit muszáj és igyekszünk tisztán tartani!
Ja és ugye fontos a vízforgató,mert anélkül a vegyszerek nem sokat érnek. Mi pl. tegnap délben beleöntöttük és kb. 3-kor már babástól fürödtünk is benne!
Nálunk rettentő savas a víz, és olvastam, hogy a klór nem fejti ki rendesen a hatását savas vízben, hát ezért fontos a ph.
Egyébként a kis kötözködésedet eltekintve hasznos volt a válasz.
De járunk strandra, ettől független még nem tudtam, hogyan kell alkalmazni a fertőtlenítő és tisztítószereket a vízben. Hisz amiket én vettem egyikre sincs ráírva, pl az, hogy a klór úszó adagoló mellett simán benne lehet lenni a vízben.
A strandot azért írtam, mert ha tudnád, hogy ők mivel tartják tisztán a vizet, lehet,hogy te be sem engednéd a vízbe!
Nekem az egyik barátom egy nagy strandon marketinges, felajánlotta,hogy hoz az én medencébe olyat, amit ők tesznek. Miután elolvastam minek a keverék, inkább nem kértem!
Oké. :D
Akkor konkrétan az úszó adagoló mellett amibe a klór van nyugodtan fürödhetnek????? Végülis kiveszem fürdés előtt közvetlen, hogy ne legyen a játékszerük, de benne lehetne ugye jól értelek?????
De most jönnek át szomszéd gyerekek és nem hiszem hogy ilyen szép tiszta fog maradni, gondolom jobban kell majd odafigyelni.
Persze,hogy benne lehetnek! Ha végeztek úgy is lefürdeted őket.
Ilyen melegben inkább az algára figyeljetek. A miénk most jobban algásodott ezekben a nagy melegekben, így több algaölőt kellett belerakni!
Mekkora egyébként a medence?
3,5 köbméter. 20 mgos tablettát vettem bele. Egyelőre kettőt tettem bele kezdésnek.Pár napja lett csak felállítva. Nem igazán vagyok jártas medence ügyben, senkinek nincs a környéken. Vagyis van egy de az sz@rik a tisztításra.
Lehet este akkor ontok bele algaölőt, még az nincs benne. Csak a ph minusz meg egy fél klór oldódott fel eddig.
Már 2 nyáron használtuk a medencét (3,6 m átmérőjű).
Soha nem mértünk Ph-t és szerintem nem is kell.
Azt rögtön fogod látni és az orroddal érezni, ha nem stimmel a víz.
Egyébként a tabletta benne maradhat, mi a hűtőben használatos szagtalanító kis kosárkájába raktuk, a tabletta fokozatosan oldódik, úgyhogy nincs vele gondod.
Algaölő - jól írta az első hozzászóló - hetente 1-2 alkalommal.
Nekünk bevált: egy kb. 80x140 cm-es muszlin kendőt használunk víz szűréséhez, igaz, két emberes... de nagyon megéri !!!!
Fogjuk a két végét függőlegesen, kifeszítve és többször átmegyünk vele a medence vizén. Próbáljátok ki, mennyi mindent átszűr, és nem rohad a vízbe a sok bőrváladék, bogármaradvány.
Tanácsos még ... (nekünk manuális van) ... időzítőkapcsolót beiktatni. Napi 2x megforgatja a vizet ... és nincs vele gondunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!