Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen gyomirtószerrel lombtal...

Milyen gyomirtószerrel lombtalanítható a tuja? Ill. miként irtható ki vegyileg?

Figyelt kérdés
2011. júl. 4. 15:05
 1/10 anonim ***** válasza:

?? Miért akarod lombtalanítani és kiirtani?:(

Netán átlóg a szomszédé és zavar?

2011. júl. 4. 15:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Remélem, nem az én szomszédom tette fel ezt a kérdést. :) Minden esetre ha valamelyik elpusztul, megyek és feljelentem.
2011. júl. 4. 15:43
 3/10 A kérdező kommentje:

83%:IGEN.

81%:de IGEN.

2011. júl. 4. 15:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Hát, ez nem jó szitu...:(

Mezsgyére nem kellett volna ültetnie, ha átlóg, rendben kellene tartania. Ha egy évnél nem régebbi ültetés (bár a tuja lassan nő),kérheted a jegyzőtől az eredeti állapot visszaállítását, de rossz szomszédság török átok. Az én kedves szomszédom akácot(!!) ültetett úgy, hogy a kerítésem már kezd kidőlni, mert nyomja, az ágak teljesen az én telkemen, stb. Nincs kedvem buta emberrel vitázni vagy pereskedni, így tűrök, fűrészelek, takarítok:(

Próbáltad már szép szóval egyébként?

2011. júl. 4. 16:15
 5/10 A kérdező kommentje:

Kedves 16:15!

Nem lehet,kb 40 cm-re ültette pár éve, olyan 5 méter magasak lehetnek,2 méter mélyen lógnak át a kertembe, és tele vannak tetűvel. Az ember full destruktív, a feljelentés meg csak tovább mérgezné a helyzetet..Megjegyzem, most ép garázst épít az én melléképületem oldalfalát igénybe véve,nyilvánvalóan nem a saját építési oldalán.

Mielőtt még felvetődne ,nem, nem roma, attól rosszabb helyen szocializálódott, ő "délszláv menekült"!

2011. júl. 4. 16:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Megértelek:( de ha te levegyszerezed az ő tujáit, akkor ő is háborúzni fog. Polgári peres útra viheted a dolgot, de az meg milyen...Próbáld levágni az átnyúló ágakat, ha már ő nem tartja rendben. A garázsépítéshez engedélyt kell tőled kérnie, azaz minden szomszédtól. Anélkül nem húzhat fel semmit. Menj be a helyileg illetékes jegyzőhöz, kérdezd meg a jogaid. Vigyél fényképet is az áthajló dzsungelről.
2011. júl. 4. 16:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ 83%, de lehet, hogy hagyom az egészet a francba, bár a kertvégszomszéd már permetszert is felajánlott, teljesen ellehetetleníti a gyümölcsfáinkat a tujákon leledző kiirthatatlan tetűállomány, inkább ki sem megyek a kertbe. Bár-és nem innét származik- a TORMONA 100 valóban egy ígéretes ötlet.
2011. júl. 4. 17:18
 8/10 anonim válasza:
Nekem régen a bátyám és a kutyája lepisilte sokszor a tujámat, kiégett:S
2011. júl. 4. 23:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Kerestem neked az archívumban,a múlt héten volt egy cikk az újságban(Délmagyarország)pont erről,de sehol sem találom.

Valami díszkertet tett tönkre a szomszéd ott is gyomírtóval-bosszúból...becsukták!!!

Vigyázz,egy évtizedes tuja eszmei értéke százezres nagyságrendű is lehet egy jó ügyvéddel,nem elég,hogy rongálásért vagy miért följelent,még polgári peresben is kártérítést kérhet.

2011. júl. 5. 13:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként szánj rá 400 ft-ot. Vegyél a festékboltban káliszappant. Egy maréknyit oldj fel vízben(kb 15 dkg->10l vízhez)permetezd le a tujákat,leviszi a tetűket.
2011. júl. 5. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!