Mivel tudom a szobanövényeimet permetezni?
Én simán csapvízzel locsolok, úgy hogy locsolás után kitöltöm a vizet és a következő locsolásig áll az üvegben. Semmi bajuk a növényeimnek :)
A permetezést úgy lehet megoldani, hogy amikor takarítasz, letörlöd a növények leveleit is, az a kicsi vízkő így lejön róluk. Vagy nem permetezel, hanem párologtatsz, az úgyis jó, mert száraz a panel.
A növényeknek a kemény csapvíz, se így-se úgy nem felel meg, mivel a víz keménység két dolog befolyásolja.
Az állandó és változó keménység. A változót (Hidrogén-karbonát ionokat) eltudod távolítani forralással, de az állandót (Kalcium és Magnézium ionokat) desztillálással vagy ion cserélő gyantával tudod eltávolítani. Ez sztem kicsit körülményes. Én a helyedben vennék desztillált vizet (nem egy ökör ára) + v.mi tápoldatot és a használati utasításban szereplő koncentrációjú oldattal permetezném őket. De csakis ebben a töménységben vagy kisebben mert megégetheti a leveleket. Egy kertészetben vagy virágosnál tudsz ilyet venni de mindenképpen kérdezz rá hogy lehet-e levél trágyaként használni.
Bocs a kémiai kiselőadásért, de hát ez a szakmám :$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!