Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mivel tudom a szobanövényeimet...

Mivel tudom a szobanövényeimet permetezni?

Figyelt kérdés
Korábban, amikor kertes házban laktam esővízzel locsoltam és permeteztem a szob.növények leveleit, most panelban lakom. A csapvíz nagyon kemény, azzal nem jó, mert a avízkő lerakódik a levelekre és kipusztulnak.Egyébként is úgy tudom csapvízzel nem ajánlatos
2011. júl. 3. 20:32
 1/5 A kérdező kommentje:
esővizet meg nem tudok gyűjteni, mert panelban lakom, nincs rá lehetőségem :-(
2011. júl. 3. 20:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Én simán csapvízzel locsolok, úgy hogy locsolás után kitöltöm a vizet és a következő locsolásig áll az üvegben. Semmi bajuk a növényeimnek :)

A permetezést úgy lehet megoldani, hogy amikor takarítasz, letörlöd a növények leveleit is, az a kicsi vízkő így lejön róluk. Vagy nem permetezel, hanem párologtatsz, az úgyis jó, mert száraz a panel.

2011. júl. 3. 20:38
 3/5 anonim válasza:
A csapvizet forrald fel,majd hagyd kihűlni.
2011. júl. 4. 10:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Forraláskor a vízben található anyagok egy része kiválik és leülepszik.
2011. júl. 4. 11:16
 5/5 anonim válasza:

A növényeknek a kemény csapvíz, se így-se úgy nem felel meg, mivel a víz keménység két dolog befolyásolja.

Az állandó és változó keménység. A változót (Hidrogén-karbonát ionokat) eltudod távolítani forralással, de az állandót (Kalcium és Magnézium ionokat) desztillálással vagy ion cserélő gyantával tudod eltávolítani. Ez sztem kicsit körülményes. Én a helyedben vennék desztillált vizet (nem egy ökör ára) + v.mi tápoldatot és a használati utasításban szereplő koncentrációjú oldattal permetezném őket. De csakis ebben a töménységben vagy kisebben mert megégetheti a leveleket. Egy kertészetben vagy virágosnál tudsz ilyet venni de mindenképpen kérdezz rá hogy lehet-e levél trágyaként használni.

Bocs a kémiai kiselőadásért, de hát ez a szakmám :$

2011. júl. 4. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!