Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit kell tenni ha a medence...

Mit kell tenni ha a medence vize bezöldül?

Figyelt kérdés
Olyan válaszokat várnék hogy milyen módszerek vannak hogy ismét tiszta legyen a vize.
2011. jún. 24. 11:49
 1/7 anonim válasza:

Cseréld le a vizet, mert algás. Vegyél algásodás elleni szert, és használd azzal.

Ha nem érné a medencédet napfény, akkor sem algásodna, de gondolom ezt nem szeretnéd, szóval menj el egy uszoda-kellék boltba és vegyél ilyen algásodás gátlót.

Milyen szereket használsz amúgy a víz tisztántartására? Vízforgatott medence amiről szó van?

2011. jún. 24. 11:56
 2/7 A kérdező kommentje:
igen vízforgatott, és használunk algásodás elleni szert is, de csak annyit amennyit előír, ha többet használnánk akkor az ártana a víznek?
2011. jún. 24. 11:58
 3/7 A kérdező kommentje:
És milyen szereket ajánlasz?
2011. jún. 24. 12:29
 4/7 anonim válasza:

Az adott szerrel kapcsolatban ennek utána kell járni. Sokféle vízkezelési módszer van, én a legelterjedtebbet és legolcsóbbat ismerem. H-lúg (fertőtlenítés), sósav (Ph szinten tartás), aluszulfát (derítőszer) + valamilyen algátlanító. Ezért kérdeztem, hogy milyen szereket használtok. A derítőszer is fontos, az tapasztja össze a szennyeződéseket olyan méretűvé, hogy azok fennakadjanak a szűrőhomokon.

Konkrétan arra gondolok, hogy lehet, hogy jól használod az algásodás elleni szert, de lehet, hogy mással van probléma, mondjuk a derítéssel. A vízkezelés komplett dolog, több mindenre oda kell figyelni.

2011. jún. 24. 12:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Csak klórt és algátlanítót használok. A derítőszerről pedig még nem is hallottam.
2011. jún. 24. 12:38
 6/7 anonim válasza:

Én egy uszodában dolgoztam.

Ott a H-lúg volt a fertőtlenítőszer, de ez felnyomta a víz PH-ját az egekbe, ami bőrirritáló hatású volt, ezért egy automatikus adagoló folyamatosan nyomott bele annyi sósavat, hogy a PH-t a kívánt értékre nyomja le.

Alu-szulfátot hetente 1-szer adtunk hozzá, nem nagy mennyiségben. A szűrohomokot naponta kétszer tisztítottuk (visszamosatással). Algátlanítót nem használtunk, mert nem érte napfény a medencét, így az nem algásodott (fedett medence).

Ennyit tudok segíteni, ezek ismeretében menj el egy uszodatechnikia boltba, és kérdezd meg ezekről az eladót, hogy nem lenne e jó, ha ilyen derítőszert is használnál.

2011. jún. 24. 12:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem köszi a segítséget.
2011. jún. 24. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!