Miért rohadnak el állandóan a kaktuszaim?
Az összes kaktuszodon kezd megmutatkozni a fényhiány. Tünete a megnyúlt test és a jóval világosabb szín. Jó példa erre a "furcsán megnyúlt kaktuszod (Opuntia subulata, Austrocylindropuntia subulata)".
Nagyon gyorsan rakd mindet valami naposabb helyre (lagalább az ablakba), külömben egy életre elcsúfítod őket.
Az a fehér valamik valóban gyapjastetvek. Próbáld valamivel lepiszkálni róla. Ültesd át, és vizsgáld meg a földjét is nincsenek-e oda is befészkelődve.
bővebben itt: [link]
A kaktusz is csak akkor mutat jól a lakásban, ha egészséges - de ha lakásban tartod akkor előbb-utóbb tönkre megy.
A megnyúlt részek úgy maradnak, ahogy vannak, legfeljebb nagyon lassan "híznak fel". Az erkély jó hely, de pár hétig mindenképp védd a növényeket a tűző naptól, mert nagyon rondán megéghetnek, el is pusztulhatnak.
Én tavasszal, a téli pihenő után meszelésnél használatos takarófóliával árnyékolom a növényeket, de most szerintem ez is kevés lenne. Szerintem eleinte csak szórt fény kapjanak, aztán csak reggeli, délelőtti fényt (ha az erkély fekvése engedi), és pár hét múlva már talán elviselik a teljes fényt is.
Úgy fekszik a lakás, h az erkély felől kel fel a nap, 10-11 órakor már vhol a tömbház tetejére süt, szóval az a 300 fokos napsütés sosem éri az erkélyt, csak a reggeli napsugár, az is probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!