Hogyan kell gondozni a csavaros szittyó nevű növényt?
Kaptam egyet,nagyon jópofa csak sajna nem ismerem...Azt tudom róla,h mocsári növény így nem baj ha áll alatta víz.De azt már nem tom hogyan lehet szaporítani.
A válaszokat előre is köszi!
Szia, ezt találtam:
Kocsmatöltelék növény a csavart szittyó. Juncus effusus Spiralis
Mint a neve is mutatja ez a növény imád inni. Különleges mocsári növény, amely könnyen nevelhető otthonunkban is. de nagyon szép szobadísz lesz belőle.
A csavart szittyó egy igaz mocsári növény, amely ideális választás lehet olyan szobakertészeknek, akik túllocsolják növényeiket. Ez a növény kb. 60-80 cm magasra is megnőhet, különleges csavarodó ágaival egyedi szobanövény válik belőle.
A növény fő igénye, mint mocsári növény, a sok víz. Akinek an kerti tava, nyáron bátran tegye ki a tóba, kb., 10-20 cm mély vízre lesz szükség. Télen lakásban lehet tartani, de egész évben álljon alatta a víz.
A nyár folyamán virágzik a növény, július augusztusban figyelhetjük meg az apró virágokat. Tegyük a cserepét világos, de nem tűző napsütötte helyre és locsoljuk folyamatosan. Tavasztól őszig adhatunk neki tápoldatos vizet, és kb. kétévente egyszer ültessük át nagyobb cserépbe. Nyáron kitehetjük a szittyót egy árnyékos részre, kertünkbe, vagy az erkélyre is.
Aki szereti a különleges formabontó egyedi növényt, sürgősen szerezzen be egy kissé részeges ám annál szebb csavart szittyót otthonába.
u.i.: a szaporításáról nem találtam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!