Szennyvíz-aknát kb. mennyiből lehet építeni, milyen szakember kell hozzá és hogy néz ki egy ilyen akna?
(Nagy itt a keveredés, az elszikkasztás és a szippantóval elszállítás külön kategória!)
Mindenképpen forduljon a helyi építési hatósághoz a szennyvízkezeléssel kapcsolatos helyi lehetőségek, előírások, és a szükséges engedélyezési eljárás miatt!
Tájékoztatásul figyelmébe ajánlom:
47. § (1) Építményt elhelyezni, ha annak telke elõtt közmûves szennyvízelvezetõ (közcsatorna) van csak a közcsatornára való
rákötéssel lehet.
(2) Közcsatorna hiányában kommunális szennyvíz külön jogszabályban foglaltak szerint elszikkasztható.
(3) Amennyiben nincs közmûves szennyvízelvezetés és a (2) bekezdés szerinti elszikkasztás sem lehetséges, úgy abban az esetben
hatóságilag engedélyezett, korszerû és szakszerû közmûpótló berendezést kell alkalmazni a szennyvíz ártalmatlanítására.
(4) A zárt szennyvíztárolás (szivárgásmentes kialakítással, rendszeres ürítéssel, ellenõrzött elszállítással) csak végsõ megoldásként
alkalmazható.
...(253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet)
Pár napja ilyen infókra vadászom. 3 féle megoldásba botlottam, és a " józan paraszti eszemmel kiegészítem ".
Ami tuti : ki kell ásni minimum 6 m3 űrmértékű gödröt, mindegyiknek!
Nem szivároghat.
Készülhet pl :
Ha betonból van, alul beton, és egy " kockát " kell kizsaluzni. Ami ugye deszka vagy usb lapból, és persze rengeteg szöggel kell csinálni. Ne nyomja szét a beton az usb lapot, se a deszkát, ki szokták belülről támasztani.
Azt kiönteni. " Vashuzal, szögvas, vagy talán apró hulladék tágla " is kell bele, mert az erősíti, ne törjön el. ( szerintem közel 10 cm vastag betonnal kell kiönteni ezt a zsalut )
Vaslemezből is lehet hegeszteni. Azt meg kívül - belül befesteni, mert a rozsdásodás után kilukadhat. Ami ugye megen nem buli. Az a kérdés hány mm vastagságú kell ehhez.
Még egy ami itt a neten találtam 5 m3 tartály műanyag, és üvegszálból van. 240.000. Ftra emlékszem.
ki kell nyomozni hogy a saját készítésű olcsóbb e annyiva, amennyire mi saccoljuk. Fuvarozás pl is bele kellene számítani.
A befektetett idő se olcsó.
Ha valamit nem írtam szakszerűen BOCS!!
Nem a szakmám, így nem vagyok köteles tudni, és megengedhetem magamnak, hogy " zöldségeket " írjak.
Viszont a szakmai kiigazítást elfogadom.
DE NEM KIOKTATÁST!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!