Mit tegyek, hogy átaludjam az éjszakát?
Itt a négyeske :) Örülök, hogy tetszett! :) Amúgy persze mikor ezt csináltam anno pizsamában, morcosan, nekem se tetszett, de így utólag tényleg megmosolyogtató :)))
Amúgy a szomszéd tudja, hogy zavar a kutyái éjszakai ugatása titeket? És őt nem zavarja?
Öreg kutyák szoktak még veszettül, kínjukban, kitartóan ugatni..sajnos... akár a szélre, vagy bármire... és ez az utolsó 2-3 évükben. Riszpekt.
Viszont létezik csendháborítás, és lehet használni minden nap a rendőrőöket erre.
Mindig mondják, ne cselekedj, itélkezz, azért vannak ők. Na, akkor használd is, ingyenes a számuk.
Tényleg nagyon dühítő tud lenni. Nekem is van kutyám, de csak akkor ugat, amikor kell. A mellettünk lévő szomszédé is. Viszont szembe állandóan nyomja a kutya. Gondolhatod milyen jó, most hogy végre nyitott ablaknál lehetne aludni, és van, amikor szünet nélkül nyomja. De ha éjjel ki is bírja, akkor hajnal 4-kor rákezd és nem hagyja abba. Mi szóltunk nekik. Egy nyarat végig szenvedtünk, de utána szóltunk. Még szombaton is dolgozom,kelek korán, legalább vasárnap szeretnék aludni, ameddig tudok, ill. tényleg kimerítő hajnal 4-kor erre ébredni. Mondtam,hogy vagy vigyék hátulra vagy be a házba. Egy kutya sem ugat a környéken megállás nélkül!
Most általában már hátul van! Van,hogy elfelejtik becsukni és akkor ugat, de nem sokszor!
Kérd meg őket! Ha nem használ a szép szó, akkor ijeszd meg azzal,hogy zajszintmérést fogsz csináltatni és ha túllépi a megengedettet az ugatás, akkor feljelent. Persze ez nem teljesen így van, de ha bugyutább,akkor megijed!
Na ne essünk túlzásba a fegyverrel...
Van ennél kíméletesebb módszer is bőven, főleg ha közvetlen szomszéd.
Ha tudsz valahonnan beszerezni papírzacsit (amibe kiflit v. zsömit lehet tenni a boltban) szerezz be párat.
Ha ugat a kutya este, menj ki a közelébe valahol a kerítés mentén a felfújt zacskóval és durrants el.
Ettől talán megijed annyira, hogy elspurizik a helyére.
A többit már említették előttem, füldugó, v. beszélsz a szomszéddal.
Egyébként ismerős a szitu, a harmadik szomszédunknak meg az ő közvetlen szomszédjának is van egy-egy kutyája akik éjszaka ugatják a nagy semmit.
Az egyik hozzászólónak viszont ellentmondanék. Az éjszakai ok nélküli ugatás nagyon nem kor függő. Sokkal inkább az számít, hogy a kutya hogyan van nevelve, ha egyáltalán van, illetve mennyit foglalkoznak vele, ha egyáltalán foglalkoznak vele, viszik-e sétálni rendszeresen vagy hagyják unatkozni. Ha ez utóbbi előfordul, na akkor garantált az éjszakai hacacáré, mert nincs szerencsétlen lefárasztva és duzzad az energiától, amit máshogy nem tud levezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!