Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell a gyeptrágyát...

Hogyan kell a gyeptrágyát egyenletesen kiszórni?

Figyelt kérdés

Már nem először próbálkozom, mindig foltos, csíkos marad a gyep (nem a kiégéstől, hanem ahová jut, ott megindul a fű, ahová nem kerül, ott marad világosabb, kisebb). Vettem szóró készüléket, de akkor is maradtak csíkok (1300 nm....). Most kézzel jó messzire próbáltam szórni, hátha a levegőben jobban elterül...nem sok sikerrel...

Tudnátok ajánlani egy jó módszert (és ne kertész legyen a neve :)).

2011. máj. 18. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én jó messziről küldöm meg mindig, de úgy, hogy mindenhová jusson. Ám ami még fontosabb: a víz. Vagy nagyon belocsolom utána, vagy kiállok az esőben, és akkor szórom. A pétisótól nekem is kiégett, hiába trükköztem. Amit mostanság használok, szépen bezöldíti, és nő, mint a dudva:)
2011. máj. 18. 22:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig kézzel szórom ki, úgy ahogy ahogy régen a parasztok vetettek.
2011. máj. 18. 23:32
 3/4 anonim válasza:
100%

Én feloldom kevés vízben a szemcsés műtrágyát /így egy süritmény kapok, amit műa.flakonban tárolok a felhasználásig Mikor öntözök az öntözőkannába adagolok belőle és öntözőrózsával juttatom a a fűre vagy a növények tövébe öntözőrózsa nélkül.

Fontos! Ráirom a palackra amiben tárolom, hogy mi van benne! Gyerekektől elzárva kell tárolni! mint miden műtrágyát.

2011. máj. 19. 09:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha kiszóró kocsival szórod, akkor fontos, hogy 2x kell rajta végig menni. Először ha megcsinálod hosszanti irányba, akkor a második kiszórást keresztbe cináld meg, így lesz tuti az átfedés!
2018. ápr. 12. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!