Ártanak a békák a veteményeskertnek?
Figyelt kérdés
Még kezdő "kiskertész" vagyok, és azt vettem észre, hogy befészkelték magukat a veteményeskert kerítésének tövébe. Lehetnek vagy 50-en. Árthatnak valamelyik növénynek? Kicsit zavarnak, mert gusztustalanok, de ha nem ártanak a növényeknek, akkor egyelőre hagyom őket békén...2011. máj. 13. 14:48
1/9 anonim válasza:
elvileg szúnyogot meg legyeket meg ilyeneket esznek
2/9 anonim válasza:
Megeszik a meztelencsigákat és a kisebb házascsigákat, férgeket, rovarokat.
3/9 anonim válasza:
Örülj nekik. A békák elpusztítják a csigákat a kertedben. Hasznos állatok és védettek is.
4/9 Losselte válasza:
És persze imádják a gyökérzöldségeket.
Ha hagyod,hogy elszaporodjanak,nem sok krumplit,meg sárgarépát eszel. Úgyhogy csak módján vele. A kevés nem árt, de a sok igen.
6/9 anonim válasza:
ma 20:14
Te meg ne beszélj hülyeségeket, mert valaki még elhiszi.
7/9 anonim válasza:
Hát én még nem láttam zöldségen csámcsogó békát...
8/9 Platypus válasza:
Tévedés, hogy a béka rágja meg a krumplit. A meztelencsigák rágják meg a krumplit és a répát, a béka meg a meztelencsigára vadászik. Az teljesen igaz, hogy ahol meg van rágva a krumpli, ott sok a béka, de pont hogy a béka segít megszabadulni a ténylegesen bűnös meztelencsigáktól. A béka nagyon hasznos állat a veteményeskertben, mivel ragadozó, és szinte az összes tápláléka kártevő. Semmiféle növényt nem fogyaszt és nem is károsít.
9/9 Losselte válasza:
Köszönöm, hogy kiigazítottad a tévedésemet. Ma már én is így látom. Mégegyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!