Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ajanlanal valamilyen szapora...

Ajanlanal valamilyen szapora futonovenyt?

Figyelt kérdés

A teraszunkat szeretnenk korbefuttatni. Mindegy, hogy sima zold leveles noveny, vagy viragos. Az a fontos, hogy minel gyorsabban terjedjen es nojon.

Eddig borostyannal es futorozsaval probalkoztunk, de nem halad a project...

2009. márc. 10. 08:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

Örök hálám!

Akkor ma el is kocogok ezekkel a nevekkel az üzletbe és megnézem, hogy melyikből tudok venni.

2009. márc. 11. 08:11
 12/16 A kérdező kommentje:

Még egy kérdésem van, ha esetleg visszanézel.

A vadszőlőből szerinted hány magot érdemes egy helyre elvetni? Ugyanis találtam, 20 mag van egy zacskóban és nem tudom, hogy mennyit kellene vennem belőle. Nagy teraszunk van, kb 20 méter hosszú a kerítés, amelyet be kellene, hogy fusson. Milyen sűrűn kellene lennie a töveknek vajon és egy tőhöz hány magot kell lerakni?

2009. márc. 11. 09:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem magot vennék, lehet venni előnevelt növénykéket is. Magról csak lilaakácot vetettem eddig, nagyon kényes volt az első egy évben. Ha magot vetsz, kb plusz egy év ameddig annyira picik lesznek a növényeid, hogy nem díszítik a teraszodat. Ha mégis vetnél, mindig feltüntetik a csomagoláson a pontos ültetési útmutatót, mondjuk annál kicsit sűrűbbre is vetheted, hogy biztosan dús szövedéket képezzenek később. Mint mondtam én inkább növényeket vennék, egy kertészeti áruházban, vagy dísznövény kereskedésben, ezek nem túl drága fajok(nálunk). Minden jót!
2009. márc. 11. 12:15
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megvetted és nincs útmutató-egy tőhöz három magot vetnék(biztosan megmaradjon legalább egy növény), a vetési sűrűség attól függ mennyire akarsz sűrű növényzetet, a legkisebb táv kb húsz centi (így eléggé sűrű lenne), max egy méter legyen a tövek között. Én így csinálnám-de hangsúlyozom:soha nem vetettem ilyen magokat. Lehet ha kiírnád kérdésbe, valaki tudna szakszerű választ adni.
2009. márc. 11. 12:20
 15/16 anonim válasza:
Bab. Az szapora...
2009. márc. 17. 20:08
 16/16 anonim ***** válasza:
Vadszőlő, borostyán
2010. ápr. 9. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!