Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tafrinás az őszibarackfám. Ma...

Tafrinás az őszibarackfám. Ma lefújtam ellene, hatni fog így is, hogy már levelei vannak?

Figyelt kérdés
a tafrinás leveleit leszedtem, de a csúcsokon az új leveleken tetü is van. az alfa-solo-tól lefognak jönni vagy külön kell lefújni őket?
2011. ápr. 28. 12:33
 1/6 anonim ***** válasza:

A tafrina gomba a levéltetü rovar, és hasonló levélfodrosodást okoz.

Mással is le kell permetezni.

2011. ápr. 28. 23:19
 2/6 A kérdező kommentje:
100 %-ban értem a mondatodat, de tafrinás is (piros duzzanatok a levélen) + még az új hajtásokat megtámadta a tetü is. Arra gondoltam, hogy hátha lemennek róla, ha lefújom a gombaölővel. Mások szerint a szappanos víz is jó rájuk, tegnap lefújtam, de semmi változás.
2011. ápr. 29. 11:27
 3/6 anonim ***** válasza:

A gombaölő sajnos nem hatja meg a levéltetveket...

Igen mondják, a mosószappanos permetezésre, hogy jó a levéltetvek ellen (én még nem próbáltam).

Ha van kedved, lehetőséged, akkor még tudom ajánlani a csalánpermet, varádicspermet, esetleg dohánypermet alkalmazását.

2011. ápr. 29. 12:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, azt nem tudod, hogy mennyi vízbe mennyi dohány vagy csalán kell és hogy meddig ázzon benne?
2011. ápr. 29. 12:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Jaj , még egy fontos kérdés. Amikor permetezem a tetü ellen, akkor mindenképpen érnie kell a tetüt a permetnek vagy elég ha a levél felső részére megy a permetből. Mert elég jól össze van pöndörödve a levele. Minegyiket nyissam ki és fújjam oda? Csak így hat?
2011. ápr. 29. 12:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Az adagokat, áztatás idejét nem tudom, de megtalálható az interneten.

Szerintem ezek csak akkor hatnak, ha a levéltetüre jutnak.

De lehet, hogy riasztó hatásuk is van.

Az elbújt tetvek ellen a felszívódó rovarirtók biztosan hatásosak.

2011. ápr. 29. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!