Kezdőoldal » Otthon » Kert » Rózsatövem nem akar hajtani...

Szasa86 kérdése:

Rózsatövem nem akar hajtani de nem is szárad mert zöld az ága. Hiába öntözöm. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:

És van rajta valami hajtáskezdemény legalább?

Milyen rózsatő, többéves, vagy netán most kezded gyökereztetni???

Esetleg ha mondanál részleteket vagy csatolnál fotót, akkor mondhatnánk tippeket!

2011. ápr. 26. 21:44
 2/4 hell-ikon ***** válasza:

Tavaly februárban kaptam egy sárga rózsatövet a szomszédtól, hogy neki már nem kell, hadd ne mondjam alig gyökérrel. Meg volt már metszve, de így is voltak még jó 50 centis vesszői előző évről.

A szitu nálam is ugyanez volt, hiába locsoltam az istennek sem akart hajtani, épp ellenkezőleg... a felszedés előtt éppen csak megpattant rügyek sorra sültek be. Én meguntam a dolgot és visszametszettem az egészet talajszintig. Láss csodát, néhány hét alatt 3 erős hajtást hozott és nyáron virágzott is.

Na most ezt egy szemzett, kényesebb rózsánál így nem lehet eljátszani vagy legalábbis nem ilyen durván.

De ha most tavasszal lett ültetve, szintén alig gyökérrel viszont jó hosszú vesszőkkel, akkor én mindenképpen visszanyesném az előző évi hajtásokat legalább a felére.

Mondjuk mielőtt bármit is tennél, tényleg írj inkább részleteket, hogy biztosan tudjon más is segíteni.

2011. ápr. 27. 12:25
 3/4 A kérdező kommentje:
ez fiatal szőregi kertészetből rendeltem és van neki nagy gyökere. de még sem hozza a rügyeket!
2011. ápr. 27. 12:43
 4/4 anonim ***** válasza:
hasonlóan jártam én is, csak kajszibrack csemetével. Egy hónapig vártam az elültetése után (május közepéig)de semmi rügynagyobbodást nem észleltem. Mivel nagy hőség volt, féltem, hogy a rügyek "megégnek". Kivettem a fácskát a földből, 24 órára betettem gyökereit vízbe, melybe kevés sztimulátort oldottam föl. Másnap visszaültettem, de nedves ronggyal még be is bugyoláltam a koronáját. Itt ott benéztem a rongy alá, amit mindíg nedvesen tartottam. Egy hétre rá elkezdett a fa rügyezni. Akkor a rongyot levettem róla. Őszig 30 cm-es hajtásokat eresztett.
2011. ápr. 28. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!