Milyen konyhakerti növényt kellett volna már elültetni és mi az, amiről nem maradtam még le?
Mi már mindent elvetettünk, kivéve a zöldbabot.
Ültetésnek, azaz a palántolásnak még odébb van az ideje.
Most az apró magokat kellett (kell) elvetni.
Répa (fehér, sárga), hónapos retek, krumpli, cukorborsó. Ezekről lemaradtál szerintem, a vetésük ideje március eleje.
Paradicsom, paprika: ezeket is el kellett volna, hogy vesd otthon tejfölöspohárba, balkonládába, stb a kiültetés ideje pedig május. (Vehetsz palántát a piacon)
Dughagymát mindig lehet duggatni.
Persze rengeteg minden van még, most nincs időm hosszan írogatni, ajánlom, hogy nézegesd Bálint Gazda honlapját!
Attól függ mivel lett permetezve. Ha valóban gyomirtóval, akkor meg kell tudnod, hogy milyen gyomirtó volt, mert bizony egyes kultúrnövényeket is kiirthat.
Ha kétszikű gyomirtóval lett permetezve, akkor csak egyszikű növényt vethetsz, ültethetsz (hagyma, kukorica), ha egyszikűirtóval volt kezelve, akkor csak kétszikűt ültethetsz/vethetsz (paprika, paradicsom, stb)
Ha nem gyomirtóval volt permetezve a föld, akkor nincs miért aggódni, bár a talajt nem tudom, mi másért permetezhetik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!