Hol tudok venni (vagy hogyan tudok készíteni) olyan formát drótból, amelynek segítségével a buxust (vagy más sövény növényt) különböző figurális formákra nyírhatom (nemcsak gömb vagy gúla, hanem pl. állatformákat, kacsa, medve, stb. alakíthatok ki?
szerintem, ha egy "félkész növényre ráhúzol egy ilyen drótházat, esélyed sem lesz később irányítani a hajtásokat.
Pl. ha alul nincs elágazás (rügy) akkor nem tudsz odahúzni felülről hajtást hogy ott hozzon leveleket...
Remélem érted, hogy mire célzok.
A növény nem egy fix vonal a papíron, a növény egy idővel változó élőlény, és neked kell kialakítanod, hogy merre nőjön.
Inkább a fazekas és agyag hasonlat lenne jó ide, mert megvan a terv/vázlat csak fejben (és esetleg lehet módosítani a terveket is, ha nem úgy alakul, ahogy kellett volna).
Szóval ha egy növényre ráhúzol egy drót vázat akkor az a nekiesés...
Nem tudnád visszavágni a hajtást, hogy elágazásokat hozzon, sem megfelelő helyre hajlítgatni, mert akadályozna a váz.
Remélem érted mire gondolok, de ha mégis ezt akarod alkalmazni, és előjönnek ezek a problémák akkor emlékezz a válaszaimra.
Egy ilyen növényfigura kialakítása nem egy év...
Gyorben a viragpiacon( szerda reggel) tudsz egy holland arusnal ilyen vazakat venni, meg persze novenyt is,ha kell.
Elhoztam toluk egy nevjegykartyat, alabb az elerhetoseguk. En is szerettem volna venni , mire visszamentem mar elmentek. Csornan elnek es tokeletesen beszelnek magyarul. A novenyeik nagyon szepek es az aruk is kedvezo. Drotvaz volt mindenfele allat tipusbol stb.,es nem hinnem,hogy ez egy hazilag elkeszitheto dolog.... Remelem segitettem..
hollandbuxus@citromail.hu ,Csorna Mezõ utca12 ,deGroot Jozef
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!