Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell málnatövet ültetni?

Hogyan kell málnatövet ültetni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 19. 14:44
 1/3 hell-ikon ***** válasza:

Szerencsére elég igénytelen növény ezen a téren, úgyhogy túl nagy hókuszpókuszt nem kell vele csinálni.

Ha szabad gyökerű töved van, akkor ültetés előtt azért ajánlott beáztatni néhány órára. Mivel nálunk elég gyatra a kerti föld, én egy 30x30x30-as gödröt ástam neki, aannak az aljára komposzt és a kiásott föld 3:2 arányú keveréket tettem, majd szépen visszatermeltem a maradék kiásott földet. Az áztatás ellenére azért ettől függetlenül ajánlott még jól belocsolni. Kerítés közelébe ne telepítsd ha nem akarod a szomszédod akaratlanul megajándékozni 1-2-x málnabokorral, mert garantáltan át fog terjedni gyökérsarjról.

Fajtától függően úgy 50 centi, 1 méter sor- és tőtávolságot ajánlott tartani.

2011. ápr. 19. 20:28
 2/3 hell-ikon ***** válasza:
izé, nem 3:2, hanem 2:1 arány, félrenyúltam a billentyűzetnek bocs. sötét van és még nem kapcsoltam villanyt.
2011. ápr. 19. 20:29
 3/3 titak ***** válasza:
Ha nem akarod, hogy nagyon szétterjedjen a málnád akkor a sorokat ültesd 50x30-40 centis dombhátra. Ha egyszintre vagy mélyebbre ülteted mint a környezete akkor a gyökérzete sokkal jobban szétterjed.
2011. ápr. 19. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!