Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell mentát szaporítani...

Hogyan kell mentát szaporítani? Most kis cserépben van.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 10. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Kiültetheted a kertbe,de vigyázz,mert nagyon gyorsan elszaporodik és ki sem tudod irtani. Ha szétválasztod,akkor a töve gyorsan meggyökeresedik.
2011. ápr. 10. 21:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Tőről szaporodik ivartalanul.

Át kell ültetni nagyobb cserépbe, és 1 cm földet rátölteni a tövére. Ősszel tőosztással szaporítható. Igénytelen egy növény, én kiirtani sem tudnám a kertből, annyi van.

2011. ápr. 10. 21:32
 3/7 A kérdező kommentje:

A kertbe kiültetés így a negyediken necces:)

Csak több cserepet szeretnénk csinálni belőle.

A tőszaporítás azt jelenit, hogy a föld egy részét a gyökér egy részével átteszem egy másik cserépbe?

Én most szeretném szeporítani. Mos ne próbálkozzak vele, csak ősszel?

2011. ápr. 11. 07:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Jól írtad, ez a tőosztás.

Meg lehet próbálni most is, vigyázz, hogy minél kevesebb hajszálgyökeret szakíts el és ne rázd le a gyökerekről a földet. Ugyanolyan mélyre ültesd, mint volt. Átültetés után alaposan locsold meg.

Ha nem sikerül, írjál. Küldök rengeteget. Nekem fodros mentám és borsmentám van. A tied milyen?

[link]

2011. ápr. 11. 14:49
 5/7 A kérdező kommentje:

nem tudom milyen fajta. Egyik képre sem illik teljesen,

de mentás limonádénak bevált.

2011. ápr. 12. 08:58
 6/7 anonim válasza:
nekem is van a lakásban, de az istennek nem akar nőni, és alig vannak levelei :( Pedig annyi vizet megiszik mint egy ember, mondjuk kánikula is van mostanában.Szal nem hogy nem szaporodik hanem nem is nő...spárba vettem
2012. aug. 23. 18:48
 7/7 anonim válasza:
Mondjuk én azt sem tudtam hogy ennyiféle van, én sem tudom milyen lehet az enyém, szerintem borsmenta, de ez csak tipp.
2012. aug. 23. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!