Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitől hullanak le a sugáraráli...

Mitől hullanak le a sugárarália friss hajtásai?

Figyelt kérdés
Nemrég kaptam a növényt, és most vettem észre, hogy az összes apró, friss hajtását kezdi ledobálni. Mivel lehetne megállítani? Mitől lehet?
2011. ápr. 5. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a friss hajtások hullanak le, az egyértelműen tápanyag hiány. Átültetés, tápsózás. Tavasszal több öntözést igényel.
2011. ápr. 5. 14:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Vagy át kell ültetni nagyobb cserépbe(nagyobb üzletekben vásárolt növények nem földben hanem tőzegben vannak ezért a tápanyagot nem bírják raktározni)esetenként virágüzletben vásároltnál is előfordul ugyan ez.

(ezeket a növényeket folyamatosan tápoldatozzák előre kiszámított mennyiségű tápoldattal ezért élnek meg.

Viszont otthon jobban jársz ha átülteted virágföldbe.

Amennyiben át van akkor is tápoldathiánya van ezt pótolni kell.Ha pótoltad és egy hét elteltével sem csökken a hajtás hullatás akkor vagy fény hőmérséklet vagy vízhiánya van esetleg túlöntözéstől is lehet.

Leggyakrabban az okozza ezt hogy hirtelen helyváltoztatásra kerül sor->un. sokkot kap a növény.

Bocsi ha néhol zavaros,remélem tudtam segíteni.

Ha valamit nem értessz írj nyugodtan

2011. ápr. 6. 16:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Átültettem, tápoldatozom, úgyhogy most várok.
2011. ápr. 7. 13:19
 4/6 anonim ***** válasza:
lehet hogy huzatos helyen tartod.
2018. aug. 23. 17:51
 5/6 anonim ***** válasza:
sokat locsolod, nem kap elég fényt, vagy huzatos helyen van a növény,vagy kinyitottad rá az ablakot és hideg levegő érte.
2018. nov. 13. 13:01
 6/6 anonim ***** válasza:
nem szabad sokat locsolni, talán 1x 1 héten elég, pici vizet adjál neki. A huzat is nagyon veszélyes rá.
2018. dec. 29. 09:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!