Muszáj tavasz végén a kertben elvirágzott hagymás virágokat őszig felszedni, vagy nyugodtam hagyhatom őket a földben?
Figyelt kérdés
Szeretném ha a hagymás növényeim évről évre intenzíven virágoznának esetleg szaporodnának. Melyik módszerrel érhetem ezt el? Mi a véleményetek?2011. ápr. 2. 20:16
1/3 anonim válasza:
Mindenre megkapod a magyarázatot és a tanácsot ha az internetet kifaggatod.
2/3 anonim válasza:
Elég 4-5 évenként átültetni őket. Ha bent hagyod,akkor jövőre jobban virágoznak. Ha átülteted majd csak akkor szabad,.mikor már a levele elszáradt. (Ősszel célszerű)
3/3 anonim válasza:
Hagymás növényeket nem muszáj minden évben felszedni,de ha nagyobb virágokat szeretnél akkor tanácsos.
Amikor megkezdődik az iskola szept.1 akkorra általában ezek levelei elszáradnak ekkor a legjobb felszedni őket.
Ha idén nem fontos hogy virágozzanak a növényeid akkor van 1 1xű módszer amikor virágot hoz a növény akkor fogod és a bimbót levágod
így a tápanyag a hagymában marad és jövőre nagyobb virágot fog növeszteni ill hagymája nagyobb eséllyel osztódik/szaporodik(konkrétan a tulipánról láttam 1 ilyen filmet amiben ez volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!