Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen ötletetek van, mit...

Milyen ötletetek van, mit ajánlanátok, hogy melyik futó-kúszónövényt ültessek erre a konkrét célra?

Figyelt kérdés

Van egy kicsi /kb.100-120 m2/ kertecském. A szomszéd egyik ablaka a kertemre néz, abszolút rálátása van a teraszomra, ami engem zavar, feszélyez. A legpraktikusabb megoldásnak azt találtuk, ha az ominózus ablak előtti rész elé félkör ívben /kb. 3-5m-t érint/ valamilyen növényzetet, virágot ültetek ami, futórácson, vagy dróthálón beterítené ezt a területet. Ez szemnek is szép és finoman megoldanám ezáltal az aggasztó helyzetet.

A fentiek ismeretében melyik és milyen futó vagy kúszó növényt ajánlanátok, ami gyorsan növekvő, levelei dúsak, jól takar, esetleg un. balkonládából is futtatható? Nem baj, ha nem hoz virágot a hangsúly a jó takaráson van. Persze előny, ha illatozik és virágzik. /Elnézést a hosszúra nyúlt bevezetőért./ Köszönöm.

2011. márc. 27. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Gyorsan nő a vadszőlő, de azt inkább kerítésre, lugasokhoz szokták. A borostyán örökzöld, de nagyon lassú növekedésű. A hajnalka gyors, szép virága is van, igénytelen, nem nehéz súlyú, tehát nem kell neki komoly támfal. Ja, ez egynyári. A lonc is gyorsan nő, nagyon jó illata van, jól takar, igénytelen. Klemátisz(iszalag) lenne a legszebb, de az sem túl gyorsan takaró, ráadásul nekem ki is ment minden évben.

Szóval, szerintem hajnalka, lonc.

2011. márc. 27. 20:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Én vegyesen ültetném: néhány tő borostyánt, de annak kell pár év, mire megnő, viszont onnantól fix takarást nyújt. Amíg pedig még nem nőtt meg, addig hajnalkát is felfuttatnék, ez nagyon gyorsan megnő.
2011. márc. 27. 20:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Szárnyas fekete szem,és hajnalka.
2011. márc. 28. 00:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azonnal megkeresem őket képekben, de lehet, hogy még lesz kérdésem.
2011. márc. 28. 12:33
 5/6 anonim ***** válasza:
borostyán
2011. márc. 29. 00:30
 6/6 anonim ***** válasza:

és mi lenne, ha lugasszőlőt ültetnél? Szép is, takar is,ehető is, a szomszédot is megkínálhatod vele..

vagy futórózsát.

2011. márc. 29. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!