Milyen ötletetek van, mit ajánlanátok, hogy melyik futó-kúszónövényt ültessek erre a konkrét célra?
Van egy kicsi /kb.100-120 m2/ kertecském. A szomszéd egyik ablaka a kertemre néz, abszolút rálátása van a teraszomra, ami engem zavar, feszélyez. A legpraktikusabb megoldásnak azt találtuk, ha az ominózus ablak előtti rész elé félkör ívben /kb. 3-5m-t érint/ valamilyen növényzetet, virágot ültetek ami, futórácson, vagy dróthálón beterítené ezt a területet. Ez szemnek is szép és finoman megoldanám ezáltal az aggasztó helyzetet.
A fentiek ismeretében melyik és milyen futó vagy kúszó növényt ajánlanátok, ami gyorsan növekvő, levelei dúsak, jól takar, esetleg un. balkonládából is futtatható? Nem baj, ha nem hoz virágot a hangsúly a jó takaráson van. Persze előny, ha illatozik és virágzik. /Elnézést a hosszúra nyúlt bevezetőért./ Köszönöm.
Gyorsan nő a vadszőlő, de azt inkább kerítésre, lugasokhoz szokták. A borostyán örökzöld, de nagyon lassú növekedésű. A hajnalka gyors, szép virága is van, igénytelen, nem nehéz súlyú, tehát nem kell neki komoly támfal. Ja, ez egynyári. A lonc is gyorsan nő, nagyon jó illata van, jól takar, igénytelen. Klemátisz(iszalag) lenne a legszebb, de az sem túl gyorsan takaró, ráadásul nekem ki is ment minden évben.
Szóval, szerintem hajnalka, lonc.
és mi lenne, ha lugasszőlőt ültetnél? Szép is, takar is,ehető is, a szomszédot is megkínálhatod vele..
vagy futórózsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!