Egy fej saláta mennyi idő alatt "ér" meg? és.
..melegbe kertbe, télen szobába ültethetek?
állatkáimnak kellene a saláta. és egész évben kell az utánpótlás. boltot nem választom mert drága.
Ha házikedvencnek szánod, akkor én ezeket javasolnám:
Ezeknél nincs fejesedés, tehát ezt nem is kell megvárni.
Szobai neveléssel nem próbálkoztam még ugyan, de ha tudsz neki elég világos, ugyanakkor nem túl meleg helyet biztosítani a növényeknek, akkor esetleg lehet belőle valami.
Ha mégis fejes salátában gondolkodsz, akkor itt olvas utána, hogy igényeidnek megfelelőt tudd választani (+a fajtaismertetőket is):
A csigák nem csak salátát esznek. Menj le a térre, találsz gyermekláncfű levelet pl. Télen is. De a fű is jó.
Szobában nehéz lenne olyan fényviszonyokat létesíteni, ami elegendő lenne a saláta neveléséhez. Fénycsövek kellenének, de az energia nem éri meg...
"Szobában nehéz lenne olyan fényviszonyokat létesíteni, ami elegendő lenne a saláta neveléséhez."
Személy szerint ezért is javasoltam többek között a madársalátát is. Azt szokták konyhaablakban is nevelni, bár nekem nincs személyes tapasztalatom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!