Miket lehet már kirakni a szabadba?
Attól függ, hol laksz, és mit jelent az a "ki"...(?)
Én pl. a dél-alföldön, az erkélyre pedig kipakoltam a muskátlikat, hibiszkuszt, a kaktuszokat és egyéb pozsgásokat. Bár bevallom töredelmesen, hogy a mostani esős időjárás miatt a kaktuszok és egyéb pozsgások ki-be pakolós életet élnek, mert nekik még nem kéne elázniuk.
Itt túl komoly fagy már nem várható, ami meg mégis jön majd, nem valószínű, hogy az erkélyen, védett fekvésben kárt tesz a növényekben. De azt is hozzáteszem, hogy nálam minden szárazon telelt, nem csak a kaktuszok és az egyéb pozsgások, tehát friss hajtások sincsenek még amit elvihetne egy esetleges -3 foknál erősebb fagy.
Ha te mondjuk valahol az északi-középhegységben vagy környékén laksz például, akkor én kétszer is meggondolnám a ki pakolást, mert ott még azért esélyesebb egy-egy komolyabb fagy, mint itt.
14.49-es vagyok: ez így van, attól függ, hol laksz.
Pl. mi Dny-Mo-n a 2. emeleten. Nyugodt szívvel pakoltam ki a virágaimat.
"Általánosságban jellemző, hogy a leanderek -4 és -12 fok között elfagynak. Viszont van néhány fajtájuk, amelyek az erősebb fagyokat is eltűrik és ezért tartósabb szabadföldi kiültetésre is alkalmasak lehetnek kedvező mikroklímájú pontokon."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!