Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen szerrel lehetne a...

Milyen szerrel lehetne a tuják növekedését serkenteni?

Figyelt kérdés

4 éve ültettük el a smaragd és oszlopos tujáinkat, de számomra nagy csalódás, hogy ennyi idő alatt kb.5-8cm-t növekedtek a smaragd tuják és még ennyit sem az oszlopos tuják. Azok csak lombosodtak, de nem is igazán nőttek.

Ez normális???

2011. márc. 16. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nitrogén alapú műtrágya, és sok víz segíthet, de az se mindegy milyen talajban vannak, és mennyire árnyékos helyen.

Nekem a kert szélén árnyékos helyen (ahol mindig nedves a talaj), a komposzt mellett háromszor akkorák mint a kert közepén lévők, pedig egyszerre ültettem őket.

2011. márc. 16. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Van egy hatalmas smaragdtuja sövényünk, kb.60-70 cm-esen vettük őket 12 éve, már 5-6 méteresek, 9 éve (van mihez kötnöm az időt :=) ) kb.3 méteresek voltak. Tény, hogy amelyikek a ház által védett szakaszon vannak, azok magasabbak a többieknél, de mindegyik makkegészséges. Ültetéskor minden gödörbe szórtunk savanyú földdel kevert szerves trágyát (borzasztó agyagos, ócska a kertünk talaja). Vettünk kimondottan örökzöldekhez való tápsót, azzal szórjuk meg a földjüket minden tavasszal, többet ezzel a kérdéssel nem is foglalkozunk, csak öntözzük őket. Még valami: mivel örökzöld, egész évben hullajtja a levelét, ezt nem szoktam kigereblyézni alóla, mert jó talajtakaró: nincsenek gyomok, segít megtartani a nedvességet és elrothadva további tápanyagok mosódnak be a gyökerekhez.
2011. márc. 20. 09:58
 3/5 Olga néni ***** válasza:
OBI-ban van örökzöldeknek műtrágya. És nyáron locsolni!
2011. márc. 20. 18:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Az oszloposok nálunk se nőnek. Több, mint 10 évesek és talán jó ha most 2m-esek.

Múlt héten vettünk sövénynek leyland ciprusokat. A kertészetben ahol vettük azt mondták, hogy azoknak nem szabad szerves trágyát adni, csak örökzöldeknek való műtrágyát majd.

Állítólag, több mint egy métert kell nőniük évente. Kíváncsi leszek rá.

2011. márc. 20. 19:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Jól mondták, a leylandii valóban gyorsan nő, de az ültetés utáni egy évben nem, csak utána. Én egyébként úgy tudtam, 60-70 centit nő kiültetve. Mellesleg lehet neki adni szerves trágyát ilyenkor tavasszal, csak nem muszáj (ősszel, tél előtt közvetlenül viszont nem szabad alá tenni, mert elkezdi felvenni a nitrogént és nem tudnak beérni a hajtásai, és az egyébként is fagyérzékeny leylandii elfagyhat).

A Smaragdnak elvileg nőnie kellene, legalább évi 30 centit, ha ki van ültetve.

2011. márc. 20. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!