Miért nem virágzik az amaríliszem?
Figyelt kérdés
3 éve kaptam ajándékba, akkor 3 óriási virágja volt. Tavaly csak levelei voltak, és most is csak azok nőnek, mit csináljak vele h virágot is hozzon?2011. márc. 7. 13:25
1/4 anonim válasza:
A www.probalkozas.lapunk.hu-n, a www.gazlap.hu-n, vagy a www.gazigazito.hu oldalakon nézz körül.
2/4 anonim válasza:
www.gazdabolt.hu-n is megkérdezheted. Ha jól tudom, évente pihentetni kell valamennyit, addig ki kell szedni a földből. Mikor újra elülteted, egy papírzacskót kell rátenni, nem szabad locsolni, és nem szabad kukucskálni, csak ha már emelkedik a papírzacskó - akkor talán már le is veheted és öntözheted is. Nekem sosem sikerült...
3/4 A kérdező kommentje:
Köszike. Olyan sok lehetőséget írnak. Mamám pl semmit nem csinál vele és gyönyörű virágokat hoz. Van ahol azt íják h ha már levél nőtt akkor virág nem fog... :( és már szép nagy levelei vannak.
2011. márc. 7. 14:15
4/4 anonim válasza:
Nekem szokott virágozni, így csinálom:
Amikor elvirágzik, kiteszem árnyékos helyre az erkélyre vagy udvarra és egész nyáron locsolgatom, 2 hetente tápot is kapnak. Ősszel átültetem, úgy, hogy a hagymának kb. a fele a föld felett legyen, kicsit meglocsolom levágom a levelet a hagyma fölött kb. 1 centivel (amíg ezt nem csináltam, soha nem virágzott)és elteszem sötét, hűvös helyre. Januárban kiteszem az ablakpárkányra és elkezdem locsolgatni. Általában a levél jön előbb, aztután a virág. Amikor a virág elvirágzott, levágom és kezdődik minden elölről.
Sajnos idén már lehet, hogy nem lesz virágom, mert az utóbbi pár hónapban 2× költöztünk, úgyhogy nem lettek átültetve és kb. 2 hete vettem ki őket a sötétből, de még nem adtam fel a reményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!