Hogyan lehet a bambuszt szaporítani?
Figyelt kérdés
Tavaly ültettem a kertbe egy bambuszt, sajnos a latin nevét nem tudom, elhagytam a bilétáját. Lándzsás levelei vannak, a széle fehér, a közepe zöld, a szára pedig homokszín, jelenleg olyan 1,3-1,4 méter magas.2011. márc. 5. 21:46
1/2 anonim válasza:
Május elején jönnek ki az új hajtásai, azokból kell kiásni. Gyöktörzse van a bambusznak, olyan, mint a tarack, fut és egyszer csak azt veszed észre, hogy irtani kell. A talaj felszíne alatt fut, nem hatol mélyre, könnyű felszedni. Vigyázni kell, nehogy nagyon elszaporodjon. Sajnos a közelben lévő növényeket kiöli, olyan agresszív. Az én kis bambuszligetem kiölte a szomszéd tujáit, óriási cirkusz volt belőle. Ha nem akarod nagy helyre, akkor betongyűrűt tegyél le, s abban engedd csak növekedni.
2/2 A kérdező kommentje:
Igen az már feltűnt, hogy agresszív növekedésű, tavaly június környékén raktam be a helyére, és már most találtam a növénytől több mint egy méterre hajtást. Mármint ilyen föld alatt futó hajtást. Ok akkor csak ahol kijön az új hajtás, lecsapom a főgyökérről és tehetem a helyére. Köszönöm a választ! (Szomszéddal nem foglalkozunk, ő a kerítéstől 30 cm-re (!!) ültetett anno egy diófát)
2011. márc. 6. 09:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!