Mi lehet az oka annak, hogy a flamingóvirágom, amit kb.3 hónapja kaptam, egyre rosszabbul néz ki?
Figyelt kérdés
Sajnos nem nagyon világos a lakás, de ablakba tettem (a konyhában), hogy érje némi fény (azt szereti). Azelőtt a hálószobában tároltam, mert az a lakás egyetlen dohányfüst-mentes helyisége, de nagyon kevés fényt kapott, és száradni kezdett. Akkor vittem ki a konyhába, az elszáradt leveleket és virágokat levágtam róla, kap vizet, de nem öntözöm túl, néha a leveleit is spriccelem vízzel, tehát mindent az "utasításoknak" megfelelően csinálok... Mégis egyre több rajta megint az elszáradt levél és virág. Mit tehetnék még vele?2009. febr. 16. 10:05
1/2 anonim válasza:
Az enyém jól van, leírom hogyan gondozom: nincs túl világos helyen, a nappali egy polcán találtam neki helyet. Akkor öntözöm ha a földje már kissé száraz, oda kell figyelni, mert hamar hervad. Nem spriccelem (úgy tudom jót tenne neki), nincs huzat, nem éri hideg. Nincs füst-azt nagyon nem bírják. Ha mindent kipróbáltál, marad az átültetés, de lehet hogy azt még jobban megsínyli. Adhatsz neki vmilyen szobanövényeknek való tápot. Fontos, hogy levegőzzön a földje, nem tudom milyen cserépben van, próbáld meg úgy tartani, hogy alulról is érje levegő a cserepet, az oxigénhiánytól kedvezőtlen változások zajlanak le a talajban. Lehet még: nem jó neki a vezetékes vizetek-gyűjthetsz esővizet. Ja és lehet, hogy a direkt fényt sem szereti, főleg, hogy előtte a hálóban tartottad. A megnövekedett fénymennyiséghez is hozzá kellett volna szoktatni fokozatosan.
2/2 anonim válasza:
Szerintem kevés a fény. Nálam amióta az ablakban áll, azóta folyamatosan virágzik. Előtte sötétebb helyen volt, akkor az enyém is elég rosszul nézett ki.
Elméletileg megfelelően gondozod. Nincs esetleg valami kártevő rajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!