Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy gondozzam az aloe verám?

Hogy gondozzam az aloe verám?

Figyelt kérdés

Kaptam egyet az ismerősömtől, már néhány hete nálam van. Még elég kicsike, és nem akar változni, úgy értem hogy csak van, semmit nem nőtt, ráadásul úgy látom hogy a levelei egyre vékonyabbak, szinte ha levágnám az egyiket nem is lenne benne semmi, ráadásul a leveleinek a vége elkezdett barnulni. Levágtam egy levelét és nem "gyógyult be" a helye ahol lenyestem hanem elfonnyadt, leszáradt a levél maradék része.

Most az ablakban van, de igazából már azt sem tudom hogy gondozzam mert mindenhol mást olvastam.

Szóval valaki leírná nekem hogy hogyan is, főleg olyan válaszoljon akinek van és már tud tapasztalatot mondani.

Előre is nagyon-nagyon köszönöm!! :)

2011. febr. 17. 17:09
 1/5 anonim válasza:

nagyon vízigényes növény,locsold sokat,és tartsd olyan helyen ahol fényt kap.

ha orvosi aloe vera akkor csak akkor vágd le a levelét amit használni szeretnél ha már nagy és "húsos".

nekem tavaz óta van aloeverám 4szer akkora mint volt,sajnos volt egy-két hét amikor kimaradt a locsolás de semmi baja sem lett.

szerintem a levelei sem lesznek olyan vékonyak ha elég vizet adsz neki

2011. febr. 17. 17:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem van 2 is. Az biztos, hogy túlöntözni nem szabad, sőt semennyi vízben sem állhat. Én pár hete raktam át a hűvösebbik szoba ablakába, mert úgy láttam, hogy nem érzi jól magát az eddigi helyén.
2011. febr. 17. 17:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Na, akkor itt is mást olvashatsz! =D
2011. febr. 17. 17:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Hehe, az aloe nem vízigényes, sivatagi növény. Könnyen túl lehet öntözni, különösen hűvös időben.

Az ne aggasszon, ha kimarad az öntözés, nekem fonott kosárba dobva(gyökerestől) egy évet eléldegélt.Még el is ajándékoztam, ahol már földben tovább élt.Bánj úgy vele, mint a kaktuszokkal , tápozni is legjobb a kaktuszoké.

Nagyon régóta nevelek aloét, most is van vagy 30 darab, elhiheted, hogy kitanultam.

2011. febr. 19. 03:06
 5/5 anonim válasza:

első válaszoló vagyok

én csak azért írtam hogy vízigényes mert amikor vettem mondták hogy gyakran de keveset kell locsolni.bocsi

2011. febr. 19. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!