Melyik a legalkalmasabb időpont "karácsonyfánk" kiültetésére?
Akármikor ki lehet ültetni-feltételezve, hogy nem csákánnyal és jégvágóval kell feltörni a földet hozzá.
Ha szoktattad egy-két hétig hűvös helyen- azaz nem a melegből megy a hidegbe, már viheted. Ne ültesd feljebb, sem lejjebb, mint a földlabdája, és töltsd színültig vízzel a gödröt, amiben lakni fog. Nagyon-nagyon alaposan iszapold be és öntözni kell pár napig. Legyen egy kis mélyedés a törzse alatt, hogy összegyűlhessen a víz.
Ha alaposan beöntözöd és 2-3 napig jó az idő, akkor nem baj, ha fagy. Abban a talajmélységben, ahová a gyökere kerül, nem lesz olyan könnyen fagy már. Érdemes leveleket halmozni a gödör tetejére, ha lehül az idő. Bízzunk benne, hogy mínusz 10 fok már nem lesz tartósan.
Utolsó válaszolónak: igazad van, de most tél vége van, nem aktuális a válaszod.:)
Ja és akkor én vagyok a hibás, mert most nincs ősz? Értem...
A kérdés, hogy melyik a legalkalmasabb időpont. Leírom az igazat, és le kell pontozni?
Hát, kössz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!