Kezdőoldal » Otthon » Kert » Orchidea tápoldatozása. Hogyan?

Orchidea tápoldatozása. Hogyan?

Figyelt kérdés

Kaptam egy csodálatos orchideát a férjemtől. Gyönyörűen virágzik. Olvastam, hogy nagyon igényli a tápoldatozást. Vettem is hozzá egy állítólag jó minőségű tápoldatot. Rá van írva, hogy 1 liter vízhez mennyi tápoldatot tegyek. Ez rendben is van, csak azt nem értem, hogy ezzel most öntözzem meg az orchideát, vagy állítsam bele a cserepet a tápoldatos vízbe? Mert azt is olvastam valahol, hogy bele kell állítani és hagyni, hogy megszívja magát. Meg azt sem értem igazán, hogy a megmaradt tápoldatos vízzel mit csináljak? Ki kell önteni, vagy el lehet tenni következő tápoldatozáshoz?

Ha valaki profi az orchidea gondozásában, segítene?

Köszönöm előre is!

2011. febr. 15. 13:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Az elkészített tápoldatos vízzel meg kell öntözni. De nem minden öntözésnél, szerintem elég 2-3 hetente egyszer. És nem muszáj 1 liter vizet bekeverni. Arányosan kevesebb oldatot is készíthetsz. Arra is figyelni kell, hogy ne öntözd túl, ill. soha ne álljon vízben, mert hamar kipusztul. Könnyebb helyrehozni, ha kezd kiszáradni, mintha túlöntözöd és elkezd rohadni. Nekem otthon van 3, folyamatosan virágoznak már több mint fél éve!

Itt egy nagyon hasznos link:

[link]

2011. febr. 15. 13:58
 2/3 anonim ***** válasza:
... még a linkben leírtakhoz annyit hozzátennék, hogy az elvirágzás után NEM SZABAD levágni a virágszárat, mert egy idő után sokszor további növekedésnek indul, és később még hoz virágot! Én csak akkor vágom le, ha már tényleg teljesen elszáradt a virágszár is.
2011. febr. 15. 14:02
 3/3 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Nagyon köszönöm a segítségedet és a hasznos tanácsokat!

2011. febr. 16. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!