DATOLYASZILVA termesztés folyik e Magyarországon? Hurma kkiszilva
Figyelt kérdés
2011. jan. 22. 10:26
11/14 anonim válasza:
Szívesen és sok sikert kívánok hozzá!
Tudod kezdetben óvni kell a nagy fagyoktól...
12/14 anonim válasza:
A datolyaszilvafa rettentően vízigényes, ha nem öntözik, hajlamos a kiszáradásra. Ezen kívül igen lassan is nő, tehát eléggé költséges és időigényes a facsemeték nevelgetése. Sok kertésznek ez nem is igazán éri meg, így behozzák azokat a fákat melyek Olaszországban lettek oltva és nem a mi éghajlatunkat szokták meg. Ennek eredménye az lesz, hogy a fa kevésbé lesz fagyálló de rengetegen panaszkodnak, hogy egyszerűen csak évek óta nem hoz termést. Ezt üzenném a "van pofán bőr" című hozzászólás írójának is.
A nő a vásárcsarnokból.
13/14 anonim válasza:
Mekkora az a csemete?
Lassan nő?
Oltás évében nem sokat nő, de utána évre simán lesz másfél méteres. (legalábbis nálam)
14/14 anonim válasza:
Én 2011-ben vettem csemetét (kb. fél méter magas volt) Baumaxban 3-4000 Ft volt. Abban az évben nem sokat nőtt, meg következő évben is csak kicsit, viszont 2012 telén kiszáradt, legalábbis azt hittem... Aztán 2013 tavaszán tőből kihajtott és még abban az évben megnőtt akkorára amekkora volt, az idén pedig nagyon megindult a növekedésben, most kb. 4 méteres! Tavasszal az ágain voltak kis apró virágok, de semmi nem lett belőle, ki tudja hátha 1-2 éven belül annyira megerősödik h termés is lesz rajta, hátha már jövőre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!