A kerít tavat szeretnék csinálni és kb. :80cm után agyag van le kell e fóliáznom a medret?
Figyelt kérdés
2011. jan. 18. 08:48
1/8 anonim válasza:
Az agyag maga vízzáró, de a felette levő réteg bizonyára nem. Ezért az oldalfalat biztosan kellene fóliázni a szivárgás megelőzése miatt.
2/8 anonim válasza:
Vagy azt is megteheted, hogy az oldalát is jó alaposan kikened agyaggal, akkor nem kell fóliázni.
Ráadásul ez a megoldás sokkal esztétikusabb, mint a fólia.
3/8 anonim válasza:
Én a praktikerben vettem meg egy kezdő szettet, abból építettem kis tavat. Világítással, kis csobogóval. Növényeket nem sikerült még megoldani, mert mindig kipusztulnak. :(
4/8 anonim válasza:
mindenféleképpen fóliázz sőt alá tegyél egy geotextilt is ha nem szeretnéd hogy tele legyen gyökerekkel. Fóliát meg el lehet takarni szebb kövekkel.
5/8 anonim válasza:
Nekem a geotextilt is átnőtték a gyökerek. A megoldás egy Baumaxos fekete medencécske lett.
6/8 anonim válasza:
De miért baj, ha vannak gyökerek? Csak a fóliára károsak.
7/8 A kérdező kommentje:
Tehát ha kiszedném azt a részt ahol nem agyag van hanem föld és agyagot raknék vissza helyette akkor elvileg nem engedné el a vizet?
2011. jan. 18. 18:34
8/8 anonim válasza:
Mivel az agyag vízzáró :D
Különben nagyon egyszerű, jó alaposan betapasztod, vizes kézzel lesimogatod (biztos te is agyagoztál kiskorodban, tudod, miről beszélek), aztán töltesz bele vizet és mindjárt kiderül, hogy ereszt-e. De elvileg csak akkor ereszt, ha rosszul tapasztottad be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!