Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fajta bab lehet ez?

Milyen fajta bab lehet ez?

Figyelt kérdés
Tavaly kaptam egy tál babot. Főztem belőle babgulyást,iszonyatosan finom volt. Szeretnék idén vetni ilyen babot, de sajnos nem tudom hogy mi ennek a fajtának a neve. Nagyon nagy szemű bab volt, nem is láttam még soha ilyen nagy babot. A szemek között volt ciklámen, lila, szürke és fehér meg volt még lilás tarka is. A szomszédnak a kerítésére volt felfuttatva,őt sajnos nem tudom megkérdezni mert elutazott. Szeretnék ilyen vetőmagot vásárolni, de nem tudom mi a neve. Ja és a másik pedig hogy a párom fog nekem csinálni ilyen hálószerű valamit amire feltudom futtatni és a futtatását hogyan csináljam?
2011. jan. 11. 13:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Juliska babra gondolsz szerintem, vagy a lóbabra. Semmit nem kell vele csinálnod, fut az magától.
2011. jan. 11. 13:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Biztos az, hogy egy fajta bab volt? Ciklámen, lila, fehér, szürke stb.

Ezek közül válaszd ki: [link]

2011. jan. 11. 21:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne hogy 1 fajta volt. Még a szomszédasszonyomat is kérdeztem de ő sem tudta megmondani pontosan. Azt mondta hogy juliska bab vagy lóbab, de konkrétan ő sem tudta megmondani.
2011. jan. 12. 17:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja a hüvelye zöld volt és mint írtam hatalmas szemek voltak benne. A kerítésre volt felfuttatva.
2011. jan. 12. 17:19
 5/7 potyike ***** válasza:
Véleményem szerint jó körülmények között-tápdús föld és gyakori öntözés-termesztett közönséges virágbab volt.
2011. jan. 14. 14:22
 6/7 potyike ***** válasza:
úgy ahogy mondom virágbab volt.A juliska bab hüvelye fehér és széles,ez az egyik legfinomabb és bőtermő zöldbab,NEM FUT.A lóbab sem fut,annak színe drapp,fahéj színű,a növény szerkezetében eltér a babétól,hasonlít tartásában a paprikára,merev,az 1 métert is elérheti.
2011. jan. 14. 14:29
 7/7 anonim válasza:
Virágbab.Vagy tűzbabnak is ismerik.Gesztenye ízű hatalmas babok:)
2015. márc. 19. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!