Ez melyik bonsai fa fajta? És röviden mire vigyázzak, hogy ne haljon meg?
2010. dec. 26. 16:26
1/7 anonim válasza:
ez egy Ulmus sp. azaz kínai szil, nekem is volt két ilyenem, de mindkettő földje kiszáradt a mindennapos gondos locsolás és ápolás ellenére. én erre ügyelnék a legjobban! nem tudtam mellette nyaralni, de nagyon hálás növények voltak, szinte szerelmes voltam beléjük. :)
2/7 A kérdező kommentje:
biztos szil????? valaki más?
2010. dec. 26. 17:09
3/7 anonim válasza:
Szia!
Biztos, hogy nem szil!!!
Carmona macrophila!
Ami fontos! A levelét nem spricceljük! Az öntözés: áztatjuk. Veszel egy tálat, s tálastól gyökérnyakig beáztatod kb. 15 percre!
Ablaktól számított 1-2 m belül legyen, ne radiátor közelében!
Öntözés: lakás klímájától függően 2-5 naponta! A carmona kényes növény, ne hagy nagyon kiszáradni, de nem kell állandóan vízben állnia se.
Kérdezz, ha valami nem világos!
4/7 anonim válasza:
Mo-n nincs annyi Bonsai fajta, minden virágkereskedésben ilyen 2000 ft-os, félig kihalt fákat átulnak elég rossz minőségű földdel, cseréppel. Nekem minden gondozás ellenére elég hamar elpusztult.
5/7 anonim válasza:
Hát azért az utolsó válaszolóval vitatkoznék!
Mi bonsaiokkal foglalkozunk!
Nem virágcserépben! S nagyon sok féle van nálunk! S a vevőinknek adunk hozzá megfelelő ápolási tanácsot!!!!
második válaszoló
6/7 anonim válasza:
És gondolom megyénként úgy 7-8 boltotok van, egész Mo-n el vagytok terjedve... Az, hogy van úgy 10 normális bolt ahol egészséges fákat árulnak, az csak kivétel, de ettől még nem lesz minden VIRÁGBOLTBAN (bár ezt leírtam az előbb is, ugye mint mondtam nincs mindenhol szakbolt...) egészséges példány. Virágcserepet egy szóval sem említettem, akkor helyesbítenék: bonsai tál. Szerintem nincs mindenkinek ideje/pénze arra, hogy szakboltokban, drágábban vegyen fát, felszerelést, főleg, ha hobbi célra szeretné (jelen esetben pedig ajándékba kapta a kérdező) Több felkiáltójelet rakni pedig felesleges, nem vagyok vak.
7/7 A kérdező kommentje:
Viszont... a fám levelei hullanak... :(
Sok tanácsot olvastam.
De egyszerűen nem tudok mit csinálni, csak néha meglocsolom a földet.
Várok tanácsokat!
2011. jan. 1. 12:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!